Ha követsz Facebook-on, akkor tudod, hogy folyamatosan keresem a nagyszerű, de egyszerű öltözködési tippeket, amik különösen jól jönnek, amikor útra kelsz. Nem kell ahhoz 3 bőröndnyi ruhát és kiegészítőd magaddal cipelned, hogy változatosan és praktikusan öltözhess nyaralás alatt.

Ashley blogjában (History in High Heels) rendszeresen találsz írásokat arról, hogy miben szeret utazni és tanácsokat ad, hogy állítsd össze te is a ruhatárad. Nagyon tetszett az egyik bejegyzése, amiben azt szedi össze, hogyan utazz stílusosan. 🙂

Az engedélyével a cikket, most magyarul is olvashatjátok. 🙂

Abszolút egyetértünk abban, hogy egyáltalán nem kell túl sok erőfeszítést tenni azért, hogy útközben is jól nézz ki, menjen a ruhád az adott programhoz és még közben kényelmes is legyen.  Lássuk, mik azok az egyszerű szabályok, amiket Ashley szerint be kell tartanod.

1. Öltözz színesen!
A Pinteresten inspirálódva rengeteg kapszula ruhatárat találtok. Ám ezek többnyire semleges színek. Egyáltalán nem kell pasztellbe öltöznöd ahhoz, hogy a ruháid menjenek egymáshoz. Nem csak unalmas leszel, de a tömegbe is beleolvadsz. Arról nem is beszélve, hogy az élénk színek mennyivel jobban mutatnak a fényképeken!

2. Húzz alacsony szárú tornacipőt!
A legjobb választás, hiszen most divatos, hatalmas a választék belőle, ugyanakkor rendkívül kényelmes, szoknyával és nadrággal is hordható. Nagyon jó alternatíva a balettcipő is. Én emellett teszem le a voksom.

3. Válassz egy jó szabású ruhát!
A jól megválasztott ruhával nem foghatsz mellé! Anyagtól és mintától függően lehet sportos vagy elegáns. És sokkal több variációs lehetőséget rejt, mint gondolnád.

4. Tegyél fel egy kalapot!
A kalap megvéd a naptól és ad egy pluszt a külsődnek is. Ápol és eltakar, ha épp nem volt kedved/lehetőséged hajat mosni.

5. Mindig legyen nálad napszemüveg!
Ha érzékeny a szemed, úgyis a táskádban lapul télen-nyáron. És akárcsak a kalap szintén jól jön rejtőzködő üzemmódban, mondjuk egy átmulatott éjszaka után vagy ha nincs kedved sminkelni reggel.


6. Keverd a mintákat!
Bár tőlem elég távol áll a csíkos kockással, Ashley esküszik rá. Tény, hogy jóval több kombinációs lehetőséget hordoz magában a minták keverése.

7. Helyezd a hangsúlyt a funkcionális anyagokra!
Utazáskor különösen praktikusak a gyűrődésmentes és folttaszító, illetve azok az anyagok, amelyek kint tartják a meleget nyáron és bent télen.

8. Ügyelj a megfelelő ruhaméretre és az arányokra!
Erre azért érdemes hangsúlyt fektetned, hogy jól mutass a fotókon. Ha egy ruha úgy áll rajtad, mint tehénen a gatya, ezt ugye te sem szívesen néznéd vissza évek múlva is? Fontos szabály, hogy ha térdig vagy az alá érő szoknyát húzol, válassz mellé magas sarkú cipőt, míg a rövid szoknyák jobban mutatnak a fotókon lapos cipővel.

9. Tervezd meg minden napra előre, hogy mit fogsz felvenni!
Ezt én is pont így csinálom. Lehet, hogy több időt vesz igénybe az előkészület, de tutira nem csomagolsz be fölösleges ruhadarabokat. És nem kell törnöd reggel a fejed, hogy mit vegyél fel. 😉

10. Vigyél magaddal kiegészítőket!
Nem is kérdés, hogy mennyire fel tudod dobni veled a kiválasztott ruhadarabot. Nyilván nem kell túlzásba esni és nem a nagyitól örökölt félve őrzött családi ékszert kell magaddal vinned. Viszont egy Cirrhopp nyaklánc tökéletes választás. 😉

Fotók:
1. By ellenm1 [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons, 

2. Maegan Tintari [CC by 2.0 ], via Flickr

7. Jordan and Marisa Magnuson [CC BY-NC-SA 2.0], via Flickr
8. Lila/okker BOW nyalkánc via https://cirrhopp.com/

Neked milyen bevált tippjeid vannak?