Szűz hava van, ezért asztrológiai útikalauz sorozatunkat ezzel a racionális, intelligens, megbízható, szerény és praktikus zodiákus jeggyel folytatjuk. A Szűz az állatöv hatodik jegye, analógiában áll az aratással, a rendszerezéssel, a szervezéssel, a tisztasággal és a beosztással. Nyári, női, földies és lelki irányultságú változó jegy.

Azokra az emberekre, akiknek a születési képletében hangsúlyos a Szűz minőség, pontosság, precizitás, gyakorlatiasság, alkalmazkodás és szerénység jellemző. Racionális és józan, inkább az értelem, mint az érzelem kerül nála előtérbe. Bármilyen rábízott feladatot tökéletesen megold és mindig számíthatunk rá. Hajlamos szégyenlősségre, kishitűségre, tökéletesség iránti vágyából fakadó kritikákra.
Praktikum és haszon!!!
A Szűz, mint az arató lány archetípusa nem luxus körülményekre vágyik, mint az előtte lévő Oroszlán zodiákus jegy, hanem arra, hogy jó ár-érték arányú, valamilyen haszonnal járó szervezett út keretében kapcsolódhasson ki. A Szűz inkább többedmagával szeret utazni. Remek szervező és tökéletesen old meg minden feladatot, ezért nyugodtan bízzuk rá magunkat! 
A különböző fürdőkúrák, egészséggel kapcsolatos szolgáltatások előnyt élveznek a Szűz utazási szempontjai közt. Nagyon szereti meglátogatni a kulturális központokat, történelmi emlékeket. Számára fontos, hogy utazásának legyen valami haszna és mindenképpen legyen jól megszervezett. A szálláshely legyen tiszta, rendezett és körülményeskedés nélkül lehessen eljutni a nevezetességekhez (lehetőleg idegenvezetővel). Ha vele tartunk, kerüljük a zsúfolt, hangos, éppen divatos szálláshelyeket! 
Ha mi szervezzük az utat számára, akkor törekedjünk a praktikumra és nyugtassuk meg, biztassuk lazításra, ha a gondos szervezésünk ellenére is aggodalmai okán mégis hibákat vélne felfedezni (hajlamos erre, de sohasem a rosszindulat vezérli.) 
Az utazás alatt szervezzünk olyan programot, ahol hasznosnak érezheti magát, ahol szükség van szintetizáló és problémamegoldó képességére, precizitására. Szintén örül az olyan tevékenységeknek, melyek munkájával, avagy egészsége megőrzésével kapcsolatosak. Fontos, hogy képes legyen a lazításra, ezért lepjük meg egy relaxáló masszázzsal, hívjuk el meditációs összejövetelre, vagy jógázni.

Úti célok:

A Szűz jegyéhez sorolt országok: Horvátország, Norvégia, Törökország, Brazília, Kréta.
A Szűz városai: Párizs, Strasbourg, Berlin, Athén, Lisszabon.
Aki szeretné életébe behívni a Szűz minőséget, tehát szeretné átgondolni, rendbe tenni, újraszervezni az életét, vagy szeretné kipihenni a mindennapok fáradalmait, számára mindenképp ajánlható egy igazi (nyári) Szűz utazás 🙂
Olvasd el kapcsolódó cikkemet, melyben mindent megtudhatsz a Szűz archetípusról: https://tudatkulcs.hu/mindent-a-szuzrol/
Kívánok kellemes kikapcsolódást, örömteli perceket!
Timke