Otthonnyaralás,  Utazás

Utazz egy tál popcorn áráért!

Megosztom

Lassan véget érnek a hosszú téli esték. Szakadj ki az egyhangú és kiábrándító szürkeségből és tervezz világjárást a következő hétvégére utazós filmek segítségével!

Készíts egy tál pattogatott kukoricát, vackolj be egy meleg takaró alá és kezdődhet a filmmaraton! Íme néhány film, amelyből ötletet meríthetsz a következő utazáshoz!

1. Római vakáció (1953)

Gyönyörű hercegnő, jóképű újságíró, lenyűgöző helyszín – Audrey Hepburn, Gregory Peck és Róma. Kell ennél több?

A történet nagyon röviden: Anne egy távoli ország hercegnője európai körutazást tesz. Mire Rómába ér megunja a protokoll szerepléseket. Orvosai tanácsa ellenére nem lepihen, hanem a szállodából megszökve egyedül akarja felfedezni Rómát. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval.

Ez a videó remekül átadja a film hangulatát. Ja, és érdemes a Belvárosi Színházban a filmből készült színdarabot is megnézni!

2. Bor, mámor, Provance (2006)

Lehet, hogy sablonos vagyok, de ez a film akkor is nagy kedvencem.
A sztori röviden: Max, az angol bankár örököl egy szőlőhegyet borászattal. Természetesen eredetileg azt tervezi, hogy minél előbb túlad rajta. Ám ahogy ez lenni szokott, az élet és a szerelem közbeszól.

(Sajnos a videót közben törölték a Youtube-ról)

3. Az utazó

Ebbe a filmbe teljes véletlenül botlottam bele a tévében. Az elejéről sajnos lemaradtam. A páratlan szereposztás (Angelina Jolie és Johnny Depp) miatt ragadtam le a film mellett, de nem bántam meg, mert mint kiderült a helyszín is páratlan.
A történet: egy amerikai matektanár Velencébe utazik, hogy szerelmi csalódását kiheverje. A vonaton megismerkedik egy gyönyörű hölggyel, aki mint a végén kiderült csúnyán kihasználta saját céljai érdekében.

4. Amelie csodálatos élete

Amelie nyomában Párizst járhatjuk be. A film a Montmarte-on játszódik és kissé idealizált módon mutatja be a várost.

 

 

5.  Da Vinci kód & Angyalok és démonok

Két különböző film, de ugyanaz a főszereplő és a történet is hasonló felépítésű. Az amerikai Langdon professzor veszélyes nyomozásba kezd régi szimbólumok nyomában.

A Da Vinci kód Párizsban és Londonban játszódik, a másik film helyszíne a Vatikán és Róma. Mindkét film alapján élelmes utazási irodák tematikus városnézést is kínálnak.

(Ez a videó sem található már.)

Ha még nem olvastad a könyvet, akkor azt is érdemes pótolni!

+1 Terminál (2004)

Ez a film egy kakukktojás a többihez képest, hiszen az egész film egyetlen helyszínen játszódik. A film főszereplője (Tom Hanks) politikai okok miatt a New Yorki JFK repülőtér egyik terminálján ragad. Így utazás helyett egy repülőtér mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A film ötlete állítólag megtörtént eseményen alapszik.

 

A fenti lista nyilván szubjektív, de nekem máris indulhatnékom van. Bőrönd helyett azonban sajnos most csak újabb filmeket veszek elő a megnézendő filmek listájáról. Szívesen veszem az ajánlásokat. Nektek melyik utazós filmek jöttek be?

 

One Comment

  • Pingback:

    6 romantikus helyszín a mozivásznon - Világjáró úti kalauz csajoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..