Kultúra,  Nyelvtanulás

Készülj fel az idegenvezetésre! – Utazós angol nyelvlecke

A régi olvasók már ismerik Kranz Nikit, tavaly ősszel Grazba kalauzolt el bennünket. Úgy örülök, hogy Niki elfogadta a felkérésemet és nyelvtanárként, ő lesz a guide, aki segít nekünk az utazásra való nyelvi felkészülésben. Niki igazán gyakorlatias utazós angol nyelvleckéket állít össze nekünk, melyek túlmutatnak az egyszerű szógyűjteményen.

Külföldön is lehet magyar nyelvű idegenvezetőt találni. Mégis az ember szívesen hallgatja meg, mit mesélnek a helyiek a saját látnivalóikról. Ennek megértése nemcsak érdekes, és közelebb visz, hogy megértsük a kultúrát, hanem a tájékozódásban is segít.

Az alábbi feladat segít, hogy felkészülj az idegenvezetésre. Mármint arra, hogy jobban megértsd a hallottakat.

Mindössze annyi a dolgod, hogy figyelmesen elolvasd a budapesti Hősök teréről szóló szöveget, és kiegészítsd a hiányzó elöljárókkal. Ha ötletre van szükséged, a hiányzó kifejezések listáját a szöveg alatt találod.

utazós angol nyelvlecke - hősök tere

Hősök tere is (1)… Budapest. Its name translates as ‘Heroes’ Square’ to English. You can travel (2)… this square (3)… the ground. This was the first subway on the European continent.

(4)… the square there are beautiful buildings. (5)… you see the Museum of Fine arts. (6)… the museum there is the Műcsarnok. A group of statues stand (7)… the square. The riders represent the seven leaders of the ancient Hungarian tribes. An angel is placed (8)… them, (9)… a column.

The column is (10)… two half-circles. These half-circles are decorated with the statues of Hungarian heroes. (11)… them, you can see our first king too. (12)… the column a bridge takes you (13)… a lake. The lake belongs to the City Park, which is behind the square.

(14)… the square you can taste Hungarian cuisine in a famous restaurant called Gundel. If you are with your family, take your kids to the Zoo, which is (15)… the restaurant. You can’t miss it: two elephants greet you (16)… its entrance.

above, among, around, behind, between, in, in front of, in the middle of, near, next to, on the one side, on the top of, opposite, over, to, under

Nyomtasd ki a feladatot, ha könnyebb úgy megoldanod! A megoldást ezen az oldalon olvashatod.

Have a nice trip!

Niki

Kranz Niki Your guide

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..