Tartsd be ezeket a szabályokat és indulás előtt pakolj stresszmentesen!

Stresszmentes pakolás 5+1 lépésben

1. Tájékozódj!

businessHa repülővel utazol, ellenőrizd a légitársaság poggyászokra vonatkozó szabályait. Nézd meg, milyen időjárás várható az utazásod alatt! Gondold végig, mit fogsz csinálni és ehhez milyen ruha passzol leginkább! Jó, ha azzal is tisztában vagy, milyen szolgáltatások érhetőek el helyben. Nézd meg van-e mosoda a közelben, a szálláshelyen van-e kölcsönezhető hajszárító, vasaló.

2. Állíts össze jól kombinálható ruhatárat!

pexels-photo-27696

Nem kell a fél szekrényt magaddal cipelned, ha jól válogatod össze a ruhatáradat. Úgy válassz felsőt, hogy azt legalább háromféle alsórésszel tudd párosítani. És ez fordítva is igaz. Ha hosszabb időre utazol, akkor se vigyél magaddal 1 heti ruhánál többet. Inkább moss.

3. Írj listát!

Stresszmentes pakolás csekklista

Miután begyűjtötted a lehető legtöbb információt, amik segítenek eldönteni, hogy mire lesz szükséged az utazás során, írj listát! Gondold végig mi az, ami lesz mindenképp kell, és mit szeretnél ezen felül  magaddal vinni!

4. Tartsd magad a listához! 🙂

A listát ugyan érdemes többször átnézni és persze bármikor módosítható, próbáld mégis tartani magad hozzá. Így elkerülheted azt, hogy túl sok mindent akarj a bőröndbe beszuszakolni és azt is, hogy valami fontos otthon maradjon.

5. Használj bőrönd rendszerezőket!

rendszerező típusok1

Szortírozd szét a ruháidat és minden egyebet, amit magaddal viszel, majd pakold őket bőrönd rendszerezőkbe. Ezáltal sokkal rendezettebb lesz a bőröndöd és könnyen megtalálsz benne mindent. Nem kell feltúrnod a bőrönd teljes tartalmát, ha mondjuk a kedvenc pólódat szeretnéd felvenni.

+1 Szerezz be egy bőröndmérleget!

Camry bőröndmérleg_2

Bármilyen tudatosan is pakolsz, érdemes befektetni egy kézi bőröndmérlegbe és  ellenőrizni, hogy beleférsz-e az ingyenes poggyászkeretbe. Megelőzheted, hogy kellemetlen meglepetés érjen a repülőtéren és egy vagyont kelljen fizetned a túlsúlyos poggyász miatt.

 

 

Attól tartasz, hogy valamit otthon felejtesz, amire szükséged lesz utazás alatt? Netalán krónikus “túlpakoló” vagy? Töltsd le az ellenőrzőlistát, amivel stresszmentessé teheted a pakolást!