Az Utazzunk, Csajok Fb csoportjában nagyon népszerű volt a mallorcai hotelről szóló bejegyzés, amely csak 14 éven felüli női vendégeket fogad. A csajok ezer meg egy indokot megfogalmaztak, miért lennének szívesen a hotel vendégei. Volt akit a pasimentes övezet, volt akit a gyerekmentes zóna szólított meg. 😊

Felmerült kérdésként a poszt alatt, hogy vajon miért nincsenek strandok csak nőknek? Pedig vannak. Több is, mint gondolnád.

Első körben a törökországi Side „csak nőknek” strandjára bukkantam és nem meglepő módon a legtöbb férfiakat száműző strand és üdülőhely elsősorban mohamedán országokban található. „Ég és föld lehet burkában vagy bikiniben wellnesselni”- ahogy Nusi is fogalmazott a csoportban. Szerencsére egyre inkább elterjednek Európában is a csak női utazókat célzó szálláshelyek és szolgáltatások.

Rábukkantam egy oldalra, ahol bátorítják a nőket, hogy menjenek el ilyen helyekre, igazi csajos kikapcsolódásra. Ők az ajánlásokban még arra is kitérnek, hogy melyik üdülő tud halal étkezést is biztosítani.

5 strand és tengerpart, ahová tilos a belépés férfiaknak

1. Angel Marmaris Resort

Fotó: Angel Marmaris Resort web

Nagyon kevés olyan hely van, ahol a medence és wellness részlegen kívül is megoldott, hogy csak a nők élvezhessék a simogató napfény és a víz kényeztetését. Marmarisban az Angel Resort üdítő kivétel. A szálloda privát tengerparti szakaszt is fenntart csak hölgy vendégeinek. A ház egyetlen „hátránya”, hogy nem szolgálnak fel alkoholt, így esélyed sincs koktélt szürcsölgetve fesztelenül barnulni a vízparton.

2. Wome Delux, Antalya

Az analya-i Wome Deluxe egy családi paradicsom, ahol nem csak a kisgyerekekre, hanem a nőkre is gondoltak. A 10.000 m2 területen csak nőknek szóló spa szolgáltatások és medence mellett itt is van kizárólag nők részére elkülönített strandrész és napozóterasz. A szálloda honlapján külön kiemelik, hogy náluk a hölgyek is élvezhetik hammam kényeztetést.

3. Sharjah Ladies Club, Dubai

Az 1982 óta létező Hölgy Club Dubaiban nőket támogató állami intézmény. Az oktatás, nevelés, családsegítés és egészségügyi szolgáltatás mellett számos rendezvényt is szerveznek nőknek. Jelenleg egy egyedülálló rekreációs klub a helyi hölgyeknek, ahol feltöltődhetnek és szépülhetnek. Ugyanakkor turisták számára is kínálnak csomagajánlatokat.

4. SuperShe Island, Finnország

A Supershe egy magánsziget a finn Raseborg várostól nem messze a Balti tengernél, amelynek a tulajdonosa egy amerikai vállalkozónő és amúgy egy globális női közösséget épít. A Supershe sziget számodra az éden, ha menekülnél a mindennapok zajától és a természet közelségében szeretnél feltöltődni. Ha úgy gondolod, hogy egy hét csend neked minden pénzt megér, az elvonulás ára potom 4600 Euró, csak úgy mondom…

5. Sarisu Beach, szabadstrand nőknek

Az Antalya déli részén található szabad strand olyannyira népszerű a muszlim nők körében, hogy a világ minden tájáról „elzarándokolnak” ide. A strand azért különleges, mert bárki számára elérhető és nem egy luxus resort a világ szeme elől eldugva. Ez az a hely, ahol a burkát levetve nyugodtan bikinibe bújhatnak a lányok. A helyi férfiak degradálóan nudistastrandnak hívják a partszakaszt és a helyben élő nőket is megosztja a hely…

Csatlakozz az Utazzunk, Csajok! Facebook csoporthoz és beszélgess velünk hasonló témákról!