Gasztrotúra,  Kultúra

Pálinka, szerelmem, légy az enyém!

Énekli a Magna Cum Laude. És aki ivott már jó pálinkát, tudja miről van szó. Hogy? A pálinka férfiaknak való? Látod ebben nem értünk egyet. Sőt a Pálinka Céh elnöke és a Pálinka Lovagrend alapító tagja is nő. Hovatovább a szakértők szerint vannak kimondottan nőies párlatok is: a málna, a vilmoskörte, a birs vagy a bodza. Ha ezek után kedvet kaptál, akkor Erikával egynapos kirándulásra invitálunk. melyet megkoronázhattok egy pálinkakóstoló programmal az újszilvási Bolyhos Pálinkamanufaktúrában.

Fotó: Bolyhos Pálinkamanufaktúra


Újszilvás Ceglédtől nem  messze, Budapesttől alig 60 km-re található. A környék mindazt nyújtja az ideérkezőknek, amik tökéletessé teszik a nagyvárosból való kiruccanást. Erika, a Bolyhos Pálinkamanufaktúra referense a látnivalók közül Cegléden, a Bach hangszeréről mintázott orgona mellett, az egyedülálló Dobmúzeumra és a termálfürdőre hívja fel a figyelmet.  A lovak iránt rajongóknak a Tápiószentmártonban található Kincsem Lovasparkot ajánlja. Ám ha ennél különlegesebb élményre vágysz, a pálinkakóstoló programot érdemes Újszilváson, Magyarország legnagyobb Napelemparkjának, és Tápiószelén a Blaskovich Múzeum- és a Növényi Diverzitás Központ meglátogatásával összekötni.


Hogyan zajlik a pálinkakóstoló program?
Fotó: www.bolyhos.hu

Főzdénkben lehetőséged van megismerni a pálinka készítés technológiáját, végigkísérjük a gyümölcs útját, a gyümölcs beérkezésétől, a cefrézésen, a főzésen, az érlelésen át. Megtekintjük a csarnokokat, pálinkamúzeumot, főzdét és túránk végeztével, 5 fajta díjnyertes ágyas pálinkát kóstolhatsz meg a kóstoló házban. Természetesen a kóstolás végén, mintaboltunkban megvásárolhatóak gazdag formavilágú üvegekbe töltött, ágyas pálinkáink.”

Itt az ősz, és a forró nyár után, nem ért véget a fesztiválok időszaka sem. Egyre több fesztiválon találkozhatsz a Bolyhos ágyas pálinkáival is.

Bővebb információért és egyedi ajánlatért írj a feher.erika@bolyhos.hu e-mail címre!
A tájékoztatót megtaláljátok a www.bolyhos.hu oldalon.
Kövessétek a Bolyhos Pálinkát Facebook-on is!
Várunk szeretettel Újszilvásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..