Kultúra

Nagy nyári könyvajánló – kicsiknek és nagyoknak

KÖNYV. Csupa nagybetűvel. Klasszikus, papíralapú, lapozható, jó illatú. Kell. Nyáron is, utazás alatt is. Könnyed nyári olvasmányok felnőtteknek és kisebb-nagyobb gyerekeknek.

Utazáskor ugyan praktikusabb lehet egy e-könyv olvasót magunkkal vinni. Lényegesen kevesebb helyet foglal és nincs megkötve a kezünk, hogy hány könyvet is vihetünk magunkkal a nyaralásra. Ha cél, hogy a gyerekek számára is kütyümentesítsük a nyarat, mindenképp maradjunk a hagyományos könyveknél. 🙂 Szubjektív válogatás, a végén szakmai videós ajánlóval Lengyel Szilvitől a Kultúrgyerek “anyukájától”.

Könnyed olvasmányok a strandra

Nem tudtam ellenállni most sem a Libri akciójának és beszereztem néhány újabb könyvet (amik az egyre növekvő kiolvasandó könyvek táborát gazdagítják a polcon…) Könnyed nyári olvasmányokkal gazdagítottam ezúttal a házi könyvtáramat. Olyan könyveket kerestem, amik nem hordoznak mély, világmegváltó gondolatokat, nincs bennük dráma és keserűség. Csak vidámság, szerelem, nyár és természetesen valamilyen formában utazás. 🙂 Volt nyár, amikor szakmai és önismereti könyveket halmoztam fel nyárra, most azonban a célom a TELJES KIKAPCSOLÓDÁS. Szellemileg is. 3 könyvre esett a választásom ezúttal.

Egy csésze kávé Koppenhágában

Ezzel kezdtem a sort. (remélem a végére is jutok :-D) A könyv 6 újságíró 5 napos koppenhágai tanulmányútjáról szól. Főhősnőnk marketinges London egyik legnagyobb PR cégénél. Legújabb feladata egy dán áruház londoni bevezetésének sajtókampánya. Azt találja ki, hogy akkor lehet hiteles a kampány, ha az újságírók a hygge életérzést helyben, Dániában tapasztalják meg. beszámolóikat olvasva pedig egymást tapossák majd a vásárlók az újonnan nyíló áruházban.

Utazásszervezőként vettem részt sajtótúrán. Vannak emlékképeim és elképzeléseim, milyen bonyodalmak várhatóak a dán kaland során. 😀

Amiért erre a könyvre esett a választásom, mert az írónő, aki maga is imád utazni és jókat enni. A regényt saját PR-os tapasztalati alapján írta, a helyszíneket ismeri és bejárta. Számomra így hiteles és igazi fotelban utazós kalanddá válik az olvasás.

Augusztus 31-ig akár féláron juthatsz hozzá a saját példányodhoz.

Rejtekhely Párizsban

Nem ez az első könyv, ami Párizsban játszódik és megtalálható a könyvespolcomon. Bár már jártam a francia fővárosban, nem is egyszer, úgy igazán még nem volt lehetőségem felfedezni Amelie városát. A regények által mégis úgy érzem, ismerem.

A könyv borítója fogott elsőként. Azt mondják, ha egy parfüm üvege tetszik neked, nagy valószínűséggel az illat is be fog jönni. Valahogy így vagyok a könyvekkel. 😉 Remélem esem tévedtem. Ami viszont meggyőzött: Szerelem, humor, bonyodalom! – áll a borítón. Pont ezt kerestem.

A könyve szerzője 25 éves koráig Párizsban élt és a Hidden in France nevű blogot vezeti (a könyvben hibásan Hidden in Paris szerepel, ami a könyv angol címe.) A blog ugyan az utóbbi időben nem nagyon frissült és főleg a könyvről szólnak az utolsó bejegyzések, ha Párizsba készülsz érdemes benézni.

Szóval a könyv. “Kezdje újra Párizsban” olvasható a hirdetés egy amerikai újságban. Annie háromgyerekes özvegy. Hogy fedezze a költségeit és ne kelljen eladnia a házát, elhatározza, hogy inkább kiad 3 szobát. Ez egyrészt pénzügyi biztonságot jelentene számára, másrészt a lakókkal való törődés elterelné a gondolatait.

Kíváncsi vagyok, mi fog kikerekedni ebből a történetből. Ráadásul jó vastag és apró betűs példány. 😀

Örült görög nyár

Görögország klasszikus nyaralóhely. “Napsütés, tenger, sok-sok bonyodalom és egy szexi idegen…. Kell ennél több?” olvasható a borító hátoldalán. Pipa, pipa, pipa. A könyv minden kitételnek megfelel. Kosárba vele.

A 3 könyv közül ez tűnik a leglimonádébbnak. A sztori sem túl bonyolult. Jó munka, boldog kapcsolat, lánykérés. Fordulat. Búfelejtő utazás. 🙂

Ellen Korfu szigetére utazik felejteni. Természetesen megismerkedik valakivel. Szerelem, bonyodalom, happy end. Néha ilyen is kell, ugye?

30% kedvezménnyel szereztem be, ennyit talán megér. Őszintén szólva ezt is a borító alapján választottam.

Jó hír, az e-book rajongóknak, hogy mindhárom könyv kapható e-formátumban is. Szóval, ha csak ez tartana vissza, hogy beszerezd valamelyiket, ez sem lehet akadály. 😉

Ha érdekel, hogy végül hogy jöttek be a könyvek olvasás után, szívesen beszámolok róla. De emlékeztess kérlek, mert képes vagyok elfelejteni…

Nyári könyvajánló gyerekeknek

Lengyel Szilvi a Kultúrgyerek könyváruház tulajdonosaként a gyerekkönyvek megszállottja és szakértője. Nyugodtan rábízhatod magad. Ráadásul szuper könyvajánló videót készített. Így virtuálisan megforgathatod a könyveket és belelapozhatsz Szilvi segítségével. Nekem ez is fontos a könyv, különösen a gyerekkönyv kiválasztásánál.

 

A Kultúrgyerek Facebook oldalán ráadásul augusztus közepéig egy játékban is részt vehetsz,.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..