Praktikus pakolás

Mutasd a bőröndöd #3

Benke Éva arculattervező, webdesigner, a RedbeeDesign és az ART & Business Online Magazin Magyarország  alapítója. Évi munkáival már találkozhattál, hiszen ő tervezte az Útipoggyász webáruház logóját és szórólapjait. Tudom, hogy Éviék sokat utazgatnak a családdal és mostanában minden hétvégén összapakolja az utazótáskáját. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút.

Mutasd a bőröndöd, megmondom ki vagy

– avagy gyakran utazók pakolási szokásai

Bemelegítésként kezdjünk néhány villámkérdéssel:

– Kedvenc helyed? Változó, de most a kedvencem Róma, ahol voltam párszor, de a családommal is visszamennék.
– Hol jártál legutóbb? Vir
– Mi a következő úti cél a bakancslistádon? Anglia
– Kit választanál útitársnak? Családomat
– Egyedül vagy társaságban? Társaságban, bár az egyedüli utazást is szívesen kipróbálnám egyszer
– Bőrönd vagy hátizsák? Bőrönd

mutasd a bőröndöd_benkeeva

– Kiválasztottad az úti célt, lefoglaltad a repjegyet, szállást, kitaláltad, hogy mit akarsz csinálni. Mi a következő lépés?
Utána nézek a helynek, keresek leírást róla, hogy mit érdemes megnézni, mi van ott, mi nincs ott.

Mi alapján döntöd el, hogy mit viszel magaddal?
Megnézem a klímáját a helynek, milyen az adott időszakban az időjárás és a ruhákat, egyebeket ennek megfelelően pakolom össze.

– Van ellenőrzőlistád?
Fejben pakolok, ezért legutóbb például a fényképezőgépem, akkumlátorostól, töltőstől otthon maradt úgy, hogy igazából már össze volt készítve egy táskába. Volt még benne egy rajzfüzet (gondoltam rajzolok is), rajzeszközök, festék, stb. Kellene listát használnom 🙂

– Milyen szisztéma szerint pakolsz a bőröndbe/táskába?
Mostanában szinte minden hétvégén utazom Budapestre, online marketinget tanulok az egyik főiskolán. Általában 1 éjszakát ott is töltök. Van egy kis utazótáskám, amit még 1988-ban vettem egy valuta boltban. Ami ebben belefér, az pont elég 2 napra… gondolná az ember 🙂 Így aztán még egy plusz táska is velem jön és a válltáskám. A szisztémám az, hogy legyen egy váltás ruhám, pizsamám és viszem a tisztálkodáshoz szükséges dolgaimat. Nagyon leredukálom, pedig az autó elbírja, csak nem szeretek cipekedni (az autótól a lakásig). Alulra mennek a nem gyűrődős dolgok, fölül vannak a másnapi ruhák.

– Mi volt a legnagyobb csomagolási baklövésed?
Ezt általában mindig elkövetem: annyi ruhát és cipőt, papucsot pakolok, hogy kb. a felét használom. Nyáron ezt a baklövést ráadásul könnyebb is elkövetni, mert a nyári ruhák kevesebb helyet foglalnak, többet is pakolunk belőlük, mert van “bőven” hely.

– Mi az a 3 dolog, amit mindig magaddal viszel?
1. Filofaxom, mindig eszembe jut valami, azt le kell írnom rögtön.
2. Tablet, mobiltelefon.
3. Az éppen aktuális kötésem.

– Hogyan változtak a pakolási szokásaid az utazásaid során?
Régebben listát írtam, kis okosan pakoltam. Ma kevés időm van erre, akkor is ha utazunk, mert mindig utolsó pillanatban csomagolunk össze, ha a családdal utazom. Mikor egyedül megyek, az nyugisabb, de akkor nem is kell annyi minden.

– Van olyan dolog, amit eleinte mindig elpakoltál, de rájöttél, hogy fölösleges?
Ezekre a kis 2 napos utazásaimra mindig bepakolom a kötésem, de igazából a suli után estére már annyira fáradt vagyok, hogy nem veszem elő. Örülök, ha megnézem az emaileket, 1-2 oldalt, ami szükséges és megválaszolom a leveleket. De úgy megnyugtat, hogy ott van velem, mert nem szeretek tétlenül lenni és vésztartalékként jó ha ott van velem.

– Hogyan készülsz fel egy hosszú repülőútra? Mi kerül ilyenkor a kézitáskádba?
Fényképezőgép, irataim, gyógyszerem papírja, pénz, bankkártya, foglalási papírok kinyomtatva, valamilyen notesz és valamilyen sálat általában viszek. Ha nincs is a nyakamban a táskában van.

– Zárszóként egy tanács az olvasóknak
A nyári utazásoknál, – okulva az én rossz szokásomból – ne pakolj be csak azért több ruhát, mert van helyed! És kevesebb papucska is elég 😉

Ha érdekel, hogy művészként hogyan tudsz vállakozást alapítani, az ART & Business MŰVÉSZETMARKETING szolgáltatás és a havonta megjelenő online magazin neked szól!

 

Gyakran utazol? Profi módjára pakolsz be a bőröndbe? Szívesen megosztanád a többiekkel is a bevállt praktikákat?

Jelentkezz és mutasd a bőröndöd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..