Ápoltan,  Praktikus pakolás

Mosás nyaralás alatt, a szükséges rossz

Nyaralás alatt senki sem szeret mosni (se egyéb házimunkajellegű dologgal foglalatoskodni). Azonban apróbb balesetek előfordulhatnak. Jobb, ha előre felkészülsz.

Ha nyaralni indulsz, két lehetőséged van: Annyi ruhát viszel magaddal, hogy minden eshetőségre felkészülj. (Gyerekeknél, ez több napi extra csereruhát is jelent.) Ez több oknál fogva sem túl jó ötlet. 2-3 bőrönd sem lesz elég, hogy mindent elpakolj, a feladott poggyász díja a repülőn drága, a kocsi csomagtartójában nem lesz elég hely és amikor hazaérkezel nem lesz mit felvenni. VAGY beadod a derekad és mosol nyaralás alatt is. Tudom, tudom, pihenni mész.  Azért érdemes méreleglni ezt a lehetőséget is.

mosás nyaralás alatt

Mosás útközben -Így oldd meg!

A legtutibb és legkényelmesebb megoldás, ha a szálláshelyen van mosodai szolgáltatást. Leadod a koszos ruhát, visszakapod a tisztát.  Ez azért lássuk be elég ritka és sokkal valószínűbb, hogy te magad mosol. A mosdóban kézzel kiöblítve a szennyest, esetleg egy önkiszolgáló mosodában.

Hol moss nyaralás alatt?

Először is tájékozódj előre, hogy a szállás közelében milyen lehetőségek vannak.

1. A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha helyben a szálláson meg tudod oldani a mosást. Van mosodai szolgáltatás, önkiszolgáló mosoda helyben vagy van mosógép, amit használhatsz.

2. Ha nincs helyben, akkor nézd meg, milyen messze találsz önkiszolgáló mosodát és mikor van nyitva.

3. Léteznek már hordozható mosógépek, ami egy apartmanban vagy kempingben megoldás lehet. Ugyanakkor ezt magaddal kell cipelned. Ezek között akár energiatakrékos, kézi meghajtású modellt is találsz.

 

3. Ha nomád körülmények között töltöd a szabadidőd, ahol se mosógép, se mosoda a közelben. Sőt még áramforrás sem áll rendelkezésre, ahová a hordozható mosógépet beüzemelheted, a Scrubba a mosógép kempingezőknek kifejlesztett alternatívája. Könnyű, nem foglal helyet és egyszerű használni. Nem tudom, mennyire lesz tiszta benne a ruha, viszont az Amazonról már 50 Euró körüli összegtől beszerezheted.

Mivel moss nyaralás alatt?

1. Vehetsz a mosáshoz egyetlen mosásra elegendő mosószert a mosodában.

2. Vigyél magaddal sajátot. Vegyél kis kiszerelésű mosóport és öblítőt vagy folyékon mosószert, tubusos úti kiszerelésben a legközelebbi drogériában.

3. Gazdaságos és egyben környezetbarát megoldás, ha a 3 kg-s családi kiszerelésű mosóport és a literes öblítőt porciózod ki és azt viszed magaddal, amit amúgy is használsz.

mosás nyaralás alatt

4. A legkörnyezetkímélőbb megoldás, ha az Ecoegg mosótojás mellett döntesz. Minimális helyet foglal, nincs szükség külön öblítőre, nem kell attól tartanod, hogy kiborul.

 

Ez is érdekelhet: Mosási kisokos vakáció idejére

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..