Utazás,  Utazás egyedül

Miért nem mernek a nők egyedül utazni?

Megosztom

Az előző bejegyzésben arról írtam arról, hogy a legtöbb egyedül utazó az egyágyas felár miatt mond le az utazásról. Ezt támasztja alá egy 2013-as brit felmérés is. Miszerint az egyedülállók fele azért nem megy nyaralni, mert nincsenek olyan csomagok, amelyek az egyedül utazóknak kedveznének. A legtöbb szolgáltató a párokat és családosokat részesíti előnyben. Mi tartja még vissza a nőket az egyedül való utazástól? Mit nyerhetnek, ha mégis útra kelnek?

Miért nem mernek a nők egyedül utazni?


1. Félelem a magánytól
Valljuk be őszintén nem szeretünk egyedül lenni. Félünk egyedül maradni. Így nem merünk egyedül utazni sem. Sok idő kell annak felismeréséhez, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. És vannak előnyei is.

2. Biztonságérzet hiánya
Egyedül több veszélynek vagyunk kitéve, különösen mi nők. Ezért inkább az otthon biztonságát választjuk a bizonytalan ismeretlen helyett. Pedig a megfelelő felkészüléssel nincs mitől tartanunk!

3. Családi ellenállás

Igen. Mások véleménye. A családé, a barátoké, szomszédoké. Túlságosan féltenek, így megpróbálnak lebeszélni arról, hogy egyedül utazz.

Ne hagyd magad! Ne hezitálj tovább! Vágj bele! Készülj fel alaposan és meglátod nincs veszítenivalód! Merj egyedül utazni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..