Szuper “kell-nekem” vászontatyókba, hátizsákokba botlik az ember lánya, amerre néz. Ha eddig csak sóvárogtál egy-egy ilyen cuki mintás, trendi táska iránt, most összegyűjtöttem azokat az indokokat, amiért feltétlenül be kell szerezned egyet a következő utazás előtt. 😉

7 tipp, amiért feltétlenül kell neked is egy vászon hátitáska utazáskor

1. Következő utazásod a tengerentúlra visz és hosszú-hosszú repülőút áll előtted, amit át kell vészelned. Minél komfortosabban érzed magad, annál kellemesebb lesz az utazás. Öltözz át kényelmes ruhába indulás után. Készítsd be egy vászon hátizsákba a többi kellékkel, amire szükséged lesz még: – meleg zokni, hogy ne fázzon a lábad; – kendő vagy pestemal törölköző, ami takaróként is bevehető, – füldugó, szemmaszk a pihentető alvásért. Ezt a táska előre összekészítve várhat a szekrénybe és a következő utazáskor, csak elő kell kapni. Feltétlenül legyen benne kézfertőtlenítő, szemcsepp, kézkrém is.

2. Minimalista stílusban utazol és csak egy kézipoggyászt viszel magaddal. Hallottál már róla, hogy a járat telítettségétől függően előfordulhat, hogy nem viheted fel magaddal a repülőre? Legyél előrelátó és készülj fel a legrosszabbra! Egy vászon hátizsákba pakold be mindazt, amiről nem tudsz lemondani az utazás alatt: olvasnivaló, zene, csemege, innivaló. Így nem az utolsó pillanatban kapkodva kell kiszedni a táskádból és kézben felvinni a repülőre a holmidat.

3. Ellenkezőleg? Rengeteg holmit viszel magaddal és feladott poggyászként viszed magaddal a bőröndödet? Jobb félni, mint megijedni. Egy napi váltóruhát, törölközőt, piperét csomagolj be egy vászon hátizsákba és vidd magaddal a repülőre. Ha elveszne a csomagod, hálás leszel érte.

4. Gyakran utazol a gyerekekkel? Szerezzetek be egy vászon hátitáskát az úti játékoknak! Lehet ez is egy előre összekészített pakk, amit mindig csak felkaptok indulás előtt.

5. Mielőtt elkezdtem az utazáshoz kitalált fehérnemű tárolókat használni, a fehérneműket mindig egy vászon zsákban összekészítve vittem magammal. Ha kellett már nyilvános helyen kinyitnod a bőröndödet, akkor tudod, miről beszélek. Ha még nem jártál így, én a helyedben nem kockáztatnék. 😉

6. Nem csak a fehérneműket, hanem hazafelé a szennyes ruhákat is szállíthatod vászon hátizsákban, a többi ruhától elkülönítve.

7. Drágának tartod a reptéri étkezést? A fedélzeti kaját nem szereted? És egyébként is a házit részesíted előnyben? A hamuban sült pogácsát tedd újrahasznosítható ételtasakokba, a rágcsálni való magokat műanyagdobozokba és mehet az egész az elemózsiás zsáknak kinevezett vászontáskába.

Mi nem jutott eszembe? Te mivel egészítenéd ki a listát?

Ui1: Utólag jutott eszembe, hogy akár a napi városnézéshez is használhatod.

Ui2: Hazafelé meg hozhatod benne a szuveníreket.