Elkezdődött a ‘nemszeretem’ idő. Hiába győzködtem magam pár napja, mennyire szerethető az ősz is, reggel, zuhogó esőben, tócsákat kerülgetve, egyszerűen nem tudtam szeretni… Míg várakoztam délelőtt napsütést, pálmafákat, tengerpartot vizionáltam magam elé. Gyere velem, mutatok 5 olyan helyet, ahová elmenekülhetsz az ősz elől!  A választásom olyan úti célokra esett, melyek itthonról is könnyen elérhetőek.

1. Marokkó

A napozás szerelmeseit az Atlanti-óceán mesés homokstrandjai hívogatják ebbe a mediterrán, ugyanakkor keleties hangulatú, az ezeregy éjszaka világát idéző országba. Gazdag történelme és színes történelme a kultúra iránt érdeklődőknek is számos érdekes látnivaló tartogat.


2. Jordánia

A Vörös-tenger búvárparadicsoma, a Holt-tengeri iszapkúrák, Petra romvárosa és a többi látnivaló miatt Jordánia szintén kitűnő választás, ha a pihenés mellett a kultúra oltárán is áldoznál.

3. Egyiptom
Régi szerelem, de még nem sikerült eljutnom a piramisok országába. Egy biztos, csakis október tájékán utaznék. A tenger 20°C-nál nem hidegebb, viszont nincs elviselhetetlen hőség a kirándulásokhoz.
4. Madeira
Az őszből a tavaszba csöppenhetsz, ha ezt az apró szigetet választod, melyet Sissy is gyakran látogatott. Szeptemberben a legmelegebb az óceán vize, így fürdőzésre ez a legalkalmasabb hónap az augusztus után. A kevésbé vízimádók pedig kellemes sétákat tehetnek a mediterrán hangulatú utcákon és kiránduljon nayokat!
5. Málta

Málta nem kimondottan a láblógatásra és napozásra vágyók számára a legideálisabb úti cél. Bár szerencsés esetben az óceán még ilyenkor is lehet 20°C-nál melegebb. Ugyanakkor ősszel a legkedvezőbb áron kihozható egy búvárkodással egybekötött kulturális kalandozás.

Ha kedvet kaptál az utazáshoz és segítségre van szükséged a szervezésben, írj nekem!