Húsvétkor nem utaztál sehova és a május elsejei hosszú hétvégére sem terveztél eddig semmit? Ne aggódj! Van egy szuper ötletem, hogyan töltheted úgy ezeket a napokat, hogy ne legyen hiányérzeted! Legyél turista a lakóhelyeden!

Tedd a szívedre a kezed és valld be őszintén, mennyire ismered a várost/falut, ahol élsz?

Sétálj el a helyi Tourinformba és keress a lakóhelyed látnivalóiról szóló kiadványokat! Ha nincs erre lehetőséged, akkor tájékozódj a neten!

Biztos van olyan műemlék, szobor, amely mellett nap, mint nap elmész, de még sosem nézted meg alaposan. Talán még azt sem tudod, kit vagy mit ábrázol. Sőt tutira van olyan múzeum, kiállítás, melyet még sosem láttál. Ismered a helyi legendákat? A hely híres szülötteit?
Készíts magadnak úti tervet, mintha külföldre készülnél! Keresd fel a helyi specialitásról híres éttermet! Járj utána vannak-e meghirdetett városnéző séták, idegenvezetések.

FlorenceSegwayTour.jpg
Original uploader was Spinnick597 at en.wikipedia – 
Engedély: CC BY-SA 2.5, forrás: Wikimedia Commons

Készíts fényképeket, mintha valóban számodra ismeretlen helyen járnál!
A budapestiek ismét előnyben vannak. A Slow Budapest csapata összeállított egy térképet, melyen, olyan helyeket sorolnak fel, ahol kötetlenül tudtok kikapcsolódni, olvasni, sétálni, pihenni, piknikezni egyszóval a város zajától és főképp a megszokástól elszabadulni.

Használd ki ezt a pár napot és játssz turistát a lakhelyeden! Meglátod érdekes tapasztalatokat fogsz szerezni! 🙂