Úgy gondolom, hogy a “Karácsonyi ajándékötletek” sorozatot a kézműves ajándékokkal célszerű kezdeni. Az egyedi kézműves termékek kis szériába vagy épp rendelésre készülnek, ha most megrendeled, Karácsonyig elkészülhet. A listát érdemes magadnak is elmentened és a nagy családi nyaralás előtt újra elővenned.

Karácsonyi ajándékötletek #1 – 11 Kézműves termék utazó családoknak

karácsonyi ajándékötletek

Játékok

1. Mágneses figurák és ujjbábok

Nyáron már írtam róla, hogy a mágneses játékok nekünk mennyire bejöttek az utazások alatt. Nem bonyolítottam túl a dolgot, egy fém sütis dobozba bedobáltam az otthon fellelhető jópofa hűtőmágneseket és mágneses betűket.

A Vavilo Kids oldalán viszont nagyon cuki mágneses figurák vannak, tematikusan összegyűjtve. Választhatsz a tenger, a farm vagy épp a szavanna állatai közül és természetesen gondoltak a fiúkra a járműves és dínós szettel, illetve a kislányok egy királyságot építhetnek fel. A figurák egyesével és 10-15 darabos csomagban is megvásárolhatóak. A falra szerelhető mágneses tábla a gyerekszoba ékes dísze lehet. A családi utazás előtt, a kis figurákat meg egyszerűen a fém sütis dobozban vihetitek magatokkal.

A legkisebbeket nagyon jól le lehet kötni a hosszú utazás, várakozás alatt ujjbábokkal is. A Vavilo Kids oldalán übercuki ujjbáb figurák is vannak az unikornistól a majomig.

2. Csendeskönyv

Nem tudod, mi a csendeskönyv? Textilből készült lapozható könyvecske, amelyben 4-6 foglalkoztató oldal van általában. Annyira leköti a gyerkőcök figyelmét, hogy csöndben maradnak még hosszú autókázás alatt is. 😉

Egyszóval a csendeskönyv fantasztikus találmány, az utazó családok egyik legjobb barátja. A legkülönbözőbb korú gyermekek figyelmét képes lekötni. Nem olcsó ajándék, viszont fél éves kortól 1,5 éves korig “bevethető”: a legkisebbek nézegethetik, a nagyobbacskák örömmel fogdossák, gyűrögetik 1 év körül pedig már feladatokat is képesek megoldani. Az ovis korosztálynak szuper számolós, színekkel, formákkal kapcsolatos feladatokat lehet kitalálni.

Nézd meg a videót, ha eddig nem ismerted ezt a csodát, a következő nyaralásra el sem indultok nélküle. Vinka csendeskönyv oldalán rendelhető.

 

3. Zsuzsómotyó

A motyók, kis szütyők, amelyek gyapjúfilcből készült apró figurákat rejtenek. Kiterítve egy kis “terep” különböző kiegészítőkkel, ezek egy része fix, a többi tetszőlegesen pakolható. Összehúzva kis batyu lesz belőle, mely mérettől függően akár a gyerkőc zsebében is elfér. A mi, pontosabban Dani kívánságlistájára a kis sünis motyó felkerült. 🙂

Pakolás

4. Hátizsák, hátitáska 

Annyiféle hátizsák van, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Ha olyanra vágysz, ami egyedi és különleges, akkor nézz körül a BimbaDesign oldalán. Beleszeretős. 😉 Lepj meg vele Karácsonykor egy anya-gyerkőc párost! Garantáltan sikered lesz!

 

kép: BimbaDesign

Ha olyan hölgyet szeretnél megajándékozni, aki a letisztult, elegáns stílus híve, akkor a Grudo bővíthető hátizsákot keresed. Két táska egyben – egyszer kicsi, máskor nagy. Egyszerű, letisztult, gyönyörű hátizsák, valódi bőr rátétekkel. Az oldalán futó cipzárral a táska mélysége szabályozható. Egy római vagy párizsi városnézés kötelező kelléke. 😉 A hozzá illő pelenkatartóval kiegészítve pelenkázótáskaként is megállja a helyét.

kép: Grudo design

5. Tárolók: babakocsira, autósülésre 

Az autósülésre szerelhető tárolók nagyon jó szolgálatot tesznek, ha kocsiba ül a család. A játékok, rágcsa, innivaló tárolása egy helyen megoldható. úgy, hogy a gyerkőc ki tudja szolgálni magát. Ha pluszban tablet tartó is a felszerelés része, minden szülő hálás lehet a hosszú autóban töltött utazás ideje alatt. Ha az autósülésből is inkább a hazai, kézműves termékeket részesítenéd előnyben, a Faworite oldalán nézz körül. Én ismerek valakit, aki örülne ennek. 😉

6. Neszesszer

Neszesszer nélkül az ember lánya nem kel útra. Praktikus ajándéknak tűnik, akkor miért ne lehetne szép is? A Csipkelengye neszesszerek romantikus lelkületű utazóknak garantáltan örömet okoznak a Karácsonyfa alatt.

fotó: Csipkelengye

Praktikus

7. Babatyu

És ha bekukkantottál a Faworithoz, érdemes alaposan körbenézni náluk. A BaBatyu egy praktikus babapléd, amibe bebugyolálva a babát babkocsiba, hordozóba, autósülésbe és biciklis gyerekülésbe is becsatolhatod.

8. Carmagic utazó fejpánt

Az utazó fejpánt finoman fogja a gyermek fejét míg alszik. Így az autósülésben szunyókáló gyerkőcnek kényelmesebbé, a szülőnek nyugodtabbá teszi az utazást, hiszen nem kell amiatt aggódni, hogy a kicsi feje kényelmetlen pózban, kicsavarodik, előrebillen.

fotó: Carmagic

9. 3 in1 szoptatós kendő

Ismersz valakit, aki kisbabával is gyakran kimozdul? Sajnos, házon kívül olykor gondot okoz a baba megszoptatása. A Babyberry 3 az egyben szoptatós kendője minden kismama álma: elegáns felső a terhesség alatt, később babakocsi árnyokoló és szoptatós kendő.

fotó: babyberry

Közlekedés

10. Hoppmano

“Totyogóssal nehéz a túra? Hoppmanoval indulj útra!” – szól a találó szlogen. A Hoppmano egy olyan babahordozó , amelyet a csípőd köré kell tekerned, így könnyen fel tudod kapni totyogódat és még a hátadat, derekadat is kíméled cipelés közben. Tiszta win-win helyzet. Na, kit lepsz meg vele Karácsonyra?

11. Pocket Trailer

Babakocsi nélkül indul útnak a család, sétálni a totyogó hosszú távon nem tud, jó ötletnek tűnik a kismotor, futóbicikli, roller. Igen ám, de mi van, ha a kiskorú, meggondolja magát és nem tart igényt a járműre. Cipelheti anya-apa. Pocket trailerrel többet ez sem gond. Lepj meg valakit plusz egy kézzel! 😉

fotó:Pocket trailer