Ajándék ötletek utazóknak,  Otthonnyaralás

Karácsonyi ajándékötlet – Fotelkalandoroknak

Fotelkalandoroknak igazán könnyű ajándékot választani, bárminek örülünk, ami hosszabb-rövidebb időre kiszakít bennünket a hétköznapokból és távoli tájakra repít. Karácsonyi ajándékötletekért olvass tovább!

Karácsonyi ajándékötlet – Fotelkalandoroknak

karacsonyi ajándékötletek
1. Útikönyv és album

Az útikönyvvel nem lőhetsz mellé. Hasznos ajándék, ha tudod, mi a következő úti cél és a lakás dísze is lesz, jól mutat a könyvespolcon. A könyvben az a legjobb, hogy akár az utolsó pillanatban is beszerezheted. 😉

Nem érdemes azonban várnod, mert a Libri kínálatában november 30-ig még 30-60% válogathatsz ajándékkönyvek közül.

Görögország-imádóknak a Szerelmünk Görögország jó választás. A könyv sokkal több, mint egy szép képes album: egy magyar író szemével mutatja be a varászlatos görög tájat vidám tőrténeteken keresztül.

A klasszikus albumok kedvelőinek Kanada, Csehország, Írország vagy épp Dánia szépségeit bemutató képes könyvek közül választhatsz karácsonyi ajándékot.

2. Gasztronómiai témájú könyvek

Úgy vélem, egy népet, egy országot a gasztronómiáján keresztül lehet a legjobban megismerni – nem véletlen, hogy egy főzőiskola keretein belül a Budapestre érkező turistákkal a magyar alapanyagokat és ízeket ismertetem meg.

Bereznay Tamás segítségével Németország ízeivel ajándékozhatsz meg valakit. Nyálcsorgató választás Jay Ryner könyve. A díjnyertes gasztroújságíró végigette a világot , könyvéből megismerhetjük a világ legjobb és legrosszabb étteremeit egyaránt. (A könyv az én kívánságlistámra is felkerült 😉

Szintén toplistás nálam Szuna Noémi könyve világkörüli útra csábít. A kávé története mellett bemutatja a legfőbb termőhelyeket, mesél az európai kávéhézak kialakulásáról és természetesen szó van a legújabb kávétrendekről is.

3. Kortárs magyar utazók írásai

Szépek az albumok, hasznosak lehetnek a Berlitz vagy a Lonely Planet útikönyvei, a legaktuálisabb információkat mégis azoktól kapjuk, akik állandóan úton vannak. Számtalan magyar utazó osztja meg velünk a kalandjait, tapasztalatait a világhálón. Ha azonban olyasvalakit szeretnél megajándékozni, aki jobban szereti a papírformát, ajándékozd neki a Világutazók kézikönyvét Travellina tollából. A könyv telis tele van praktikus információkkal a tervezéstől az utazás végéig.

Vígh Bori az utazni vágyóknak megmutatja, Hogyan menjünk világgá. Akkor sem kell lemondanod az utazésról, ha nem telik ötcsillagos szállodákra és Michelin-csillagos éttermekre. Ha ismersz valakit, aki régóta álmodozik, mégsem mer útra kelni, ez a könyv segíthet meghozni a végső döntést.

Fejős Éva könyvei könnyed olvasmányként repítenek távoli tájakra Bangkoktól Baliig. Egy könnyvel, forró teával, egy meleg takaróba burkolózva el sem tudok jobb programot képzelni az ünnepekre. 😉

+1 Utazós témájú filmek

Készíts egy válogatást utazós témájú filmekből. Jönnek a hosszú, téli esték, egy nagy doboznyi dvd nyerő ajándék lehet. Ötletet meríthetsz egy korábbi bejegyzésemből is.

Nézz körül már most és válassz olyan ajándékot, ami tuti nem okoz csalódást!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..