Fotelkalandoroknak igazán könnyű ajándékot választani, bárminek örülünk, ami hosszabb-rövidebb időre kiszakít bennünket a hétköznapokból és távoli tájakra repít. Karácsonyi ajándékötletekért olvass tovább!

Karácsonyi ajándékötlet – Fotelkalandoroknak

karacsonyi ajándékötletek
1. Útikönyv és album

Az útikönyvvel nem lőhetsz mellé. Hasznos ajándék, ha tudod, mi a következő úti cél és a lakás dísze is lesz, jól mutat a könyvespolcon. A könyvben az a legjobb, hogy akár az utolsó pillanatban is beszerezheted. 😉

Nem érdemes azonban várnod, mert a Libri kínálatában november 30-ig még 30-60% válogathatsz ajándékkönyvek közül.

Görögország-imádóknak a Szerelmünk Görögország jó választás. A könyv sokkal több, mint egy szép képes album: egy magyar író szemével mutatja be a varászlatos görög tájat vidám tőrténeteken keresztül.

A klasszikus albumok kedvelőinek Kanada, Csehország, Írország vagy épp Dánia szépségeit bemutató képes könyvek közül választhatsz karácsonyi ajándékot.

2. Gasztronómiai témájú könyvek

Úgy vélem, egy népet, egy országot a gasztronómiáján keresztül lehet a legjobban megismerni – nem véletlen, hogy egy főzőiskola keretein belül a Budapestre érkező turistákkal a magyar alapanyagokat és ízeket ismertetem meg.

Bereznay Tamás segítségével Németország ízeivel ajándékozhatsz meg valakit. Nyálcsorgató választás Jay Ryner könyve. A díjnyertes gasztroújságíró végigette a világot , könyvéből megismerhetjük a világ legjobb és legrosszabb étteremeit egyaránt. (A könyv az én kívánságlistámra is felkerült 😉

Szintén toplistás nálam Szuna Noémi könyve világkörüli útra csábít. A kávé története mellett bemutatja a legfőbb termőhelyeket, mesél az európai kávéhézak kialakulásáról és természetesen szó van a legújabb kávétrendekről is.

3. Kortárs magyar utazók írásai

Szépek az albumok, hasznosak lehetnek a Berlitz vagy a Lonely Planet útikönyvei, a legaktuálisabb információkat mégis azoktól kapjuk, akik állandóan úton vannak. Számtalan magyar utazó osztja meg velünk a kalandjait, tapasztalatait a világhálón. Ha azonban olyasvalakit szeretnél megajándékozni, aki jobban szereti a papírformát, ajándékozd neki a Világutazók kézikönyvét Travellina tollából. A könyv telis tele van praktikus információkkal a tervezéstől az utazás végéig.

Vígh Bori az utazni vágyóknak megmutatja, Hogyan menjünk világgá. Akkor sem kell lemondanod az utazésról, ha nem telik ötcsillagos szállodákra és Michelin-csillagos éttermekre. Ha ismersz valakit, aki régóta álmodozik, mégsem mer útra kelni, ez a könyv segíthet meghozni a végső döntést.

Fejős Éva könyvei könnyed olvasmányként repítenek távoli tájakra Bangkoktól Baliig. Egy könnyvel, forró teával, egy meleg takaróba burkolózva el sem tudok jobb programot képzelni az ünnepekre. 😉

+1 Utazós témájú filmek

Készíts egy válogatást utazós témájú filmekből. Jönnek a hosszú, téli esték, egy nagy doboznyi dvd nyerő ajándék lehet. Ötletet meríthetsz egy korábbi bejegyzésemből is.

Nézz körül már most és válassz olyan ajándékot, ami tuti nem okoz csalódást!