Sajnos Petőfi érzéseivel nem tudok azonosulni. Határozottan nem szeretem az őszt. Bár sok családi ünnep van ősszel, köztük a saját szülinapom is, ez az évszak nekem egyet jelent a szürkeséggel. Az egyre rövidülő napokkal, a sötét felhőkkel, esővel, széllel. Azonban fő a pozitív hozzáállás, így kerestem 5 olyan okot, amiért mégis érdemes szeretni.


1. Vége a hőségnek

Mivel nem vagyok az a parton heverészős típus, számomra az első és legfontosabb érv, hogy végre elérkezett a városlátogatások ideje!

2. Megkezdődött az utószezon a tengerparti üdülőhelyeken
Ez inkább neked jó hír, ha szeretnél kedvező áron a tengerparton pihenni. A mediterrán térségben az idő még mindig kellemes, a víz pedig kimondottan jó, hiszen lassabban hűl le, mint a levegő.
3. Színes
Valójában, az ősz nem csak szürke… Tudom én. Gyönyörű színekben pompázik ilyenkor az erdő.
4. Irány a természet!

És ha már ilyen szép színes az erdő, kirándulj minél többet! Bízzunk benne, hogy hosszú, száraz vénasszonyok nyara vár ránk!

5. Végre előkerülhetnek a kedvenc ruhadarabjaim

És bár az ősz nem kimondottan a kedvenc évszakom, a kedvenc ruhadarabjaim mégis az átmeneti időjáráshoz köthetők. Vastag kardigánok, puha pulóverek, színes kendők, gyapjú szoknyák és vastag harisnyák. Még egy tuti esőkabátot is beszereztem idén! 😉