Praktikus pakolás

Hova pakoljam? Hogyan? – Tárolási megoldások utazótáskákhoz

Megosztom

Csányi Andit, a www.rendteremto.hu házigazdáját kérdeztem arról, hogy tudna-e nekünk tanácsot adni, hogyan érdemes a bőröndöket, útitáskákat tárolni? Vége a nyárnak, sokan egy évig elő sem veszik újra őket.

Andi: Az utazó táskákat a legtöbb esetben egész kicsire össze lehet hajtani, ezzel szemben a bőröndök mérete adott, amivel számolni kell a tároláskor. Itt úgy csökkenthetjük a helyet, ami a tárolásukhoz kell, ha egymásba pakoljuk őket. Ha a bőröndöket szettben vetted, akkor szinte biztos, hogy úgy tervezték őket, hogy üresen egymásba rakhatók legyenek.
Miután egymásba pakoltad a bőröndöket, a legkisebbe bele lehet tenni az összehajtott utazó táskákat, strandtáskát és a többi kisebb tárolót.
Nekem van egy csúnya régi barna (nevezhetjük retronak is) bőröndöm, abba belefér a kisebb fekete, ebbe a sporttáskák és két kisebb tartó:
A hátizsákokat is ezzel a módszerrel pakoltam össze, a legnagyobba tettem bele a többit:
 
Tárolási lehetőségek

Szekrénytető, ágyneműtartó: ez a megoldás akkor jó, ha nem rendszeresen utazol, ha csak évi 2-3 alkalommal kell elővenni a bőröndöt, nem annyira zavaró, ha kicsit macerás.
Ajtó mögötti holt tér, bútor és fal közötti helyen:  az előbbieknél jobban hozzáférhető helyek, annak, aki például a munkája miatt gyakran utazik ilyen tároló helyekben érdemes gondolkozni. 

Garázs és pince: itt arra kell figyelni, hogy ne érje nedvesség a táskákat. 
Tároló, gardrób: a lakásban lévő tároló helyiség talán a legideálisabb megoldás, nincs a lakótérben, és nedvességnek sincs kitéve.
Én a bőröndöt a táskákkal a ruhás szekrény tetején tartom. Évente csak néhány alkalommal használjuk, ezért így nem zavaró, hogy elő kell keríteni a kislétrát, ha szükség van rá.
Az egymásba pakolt hátizsákokat a bejárat melletti tárolóban. Ezeket sokkal többször használjuk, muszáj kéznél lenniük. Hétvégi programok alkalmával, és az oviban is szükség van rájuk, amikor úszás vagy kirándulás van.
Andi szavaival élve van amikor nem firnyákosan furmányos (a Taxi egyik főszereplőjét idézve) megoldásokra, hanem egyszerű logikázásra van szükség a rendhez. 🙂 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..