Otthonnyaralás,  Utazás

Éld át az utazás élményét otthon!

Megosztom

Van az úgy, hogy az ember lányának nem futja nyaralásra, vagy egy távolabbi cél érdekében lemond róla. Vagy csak egyszerűen nem tud annyit utazni, amennyit szeretne. 🙂 Ám ilyenkor is számtalan lehetőségünk van arra, hogy új kalandokat éljünk át és úti élményeket szerezzünk anélkül, hogy kimozdulnánk szűkebb környezetünkből.

 Szerencsés vagyok, mert munkám során alkalmam volt nemzetközi cserediákokkal találkozni, akik a világ minden tájáról érkeztek Magyarországra. Így akaratlanul is elhozták nekem és természetesen az őket fogadó családoknak is a világ egy-egy szegletét. Nyilván nem mindenkinek adatik meg, hogy hosszabb-rövidebb időre befogadjon egy brazil vagy japán cserediákot.  Ekkor se csüggedj!
1. A gasztronómia segítségével közelebb kerülhetünk egy-egy számunkra idegen kultúrához. Keress fel a városodban nemzetközi konyhát képviselő éttermeket vagy hívd meg magadhoz barátaidat és főzzetek közösen egy választott ország ételeiből vacsorát!
2. Nézz külföldi filmeket! Keressétek meg a neten a legújabb nemzetközi filmeket vagy válasszatok olyan filmet, ami egy-egy úti célt mutat be alaposabban. (Erről már írtam korábban, itt olvashatod)

3. Olvass utazási témájú könyveket! Szabina könyvajánlójában is találsz néhány kedvcsinálót!

4. Regisztrálj be nemzetközi társkereső oldalakra és keress magadnak onnan külföldi levelezőtársakat! Van egy barátnőm, aki így szerzett magának svéd és dán barátokat, és már meg is látogatták Budapesten.
5. Vegyél részt a lakóhelyeden szervezett nemzetközi fesztiválokon. Például Budapesten a Francia Intézet vagy a British Council is rendszeresen szervez különféle programokat. Nézz körül, Nálatok mik a lehetőségek!

Inspiráció: https://kaleidoscopicwandering.com/2012/01/16/culture-travel-home-experience/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..