Napjainkban globális gasztroforradalom zajlik. Nagyon trendi lett gasztro-fesztiválokra járni, főzőiskolákban elsajátítani a különböző nemzetközi konyhák csínját-bínját. De mi az a 4 dolog, amiből legalább egy bárkinek a szívét megdobogtatja?

csokis gasztrotúra

1. Csoki

Gombóc Artúr szellemét megidézve csoki jöhet bárhol, bármikor, bármennyi. Lehet belga, svájci és saját készítésű. 😉 Ha te is így érzel, még messzire sem kell menned, Budapesten a Csokoládé Múzeumban betekintést nyerhetsz a csoki történetébe, a Tízdolog oldalán pedig megtalálod a 10 legjobb csokibolt listáját.

A vidéki csokilelőhelyek közül a bakancslistámon régóta szerepel a soproni Harrer Csokoládéműhely, a pécsi Csoko-Láda pedig nemrég került rá. 😉

Külföldi barangolásaim során a svájci Alprose csokigyárban tett látogatás csalódás volt, mert elfelejtettek tájékoztatni minket, hogy aznap a heti karbantartás miatt a gyár zárva tart. Így csak az álló gépeket és üres futószalagokat csodálhattuk meg. Őszintén szólva még az ajándék csoki és a csokibolt kínálata sem kárpótolt. Annál lelkesebben tértem vissza Kölnbe. Nagyon tetszett az interaktív kiállítás a csoki útjáról a kakaóbab termesztésétől a csoki felhasználásáig. A múzeumban pedig megismerhetjük, hogyan készül a Lindt csoki.

Bár a Lindt csoki vitathatatlanul a legfinomabb és személyes kedvencem, a szívemet a kézműves bonbonok rabolták el igazán. Nézd meg Mr. Chocolate videóját arról, hogyan lesz a csokilencséből mesésen finom bonbon. Ha pedig kedvet kaptál hozzá, próbáld ki te is! A Chefparade Csokiműhelyben Csiszér Dóritól te is eltanulhatod az alapokat.

Folytatás következik!