…nyaraláshoz vagy csak otthoni kikapcsolódáshoz.Te sem indulsz útnak anélkül, hogy legalább egy könyvet bedobj a táskádba? Szabina kedvenc könyvei kitűnő útitársnak bizonyulnak útközben és a parton heverészve egyaránt.

Akár a Balaton parton, a tengerparton vagy csak otthon a kertben vagy az erkélyen olvasgatnál, a képen látható négy könyv bármelyikét szívesen ajánlom a figyelmetekbe.

3+1 Csajos könyv nyárra

A Hotel Bali és a Bangkok tranzit a szerelmes regény és az úti könyv ötvözete. Az írónő olyan részletességgel írja le a térségéket, hogy szinte bebarangolja azt az olvasó miközben egy regényt tart „csupán” a kezében.
A Hotel Bali négy külön szálon zajló eseményei négy különböző fiatal lányról szólnak, akinek „múltja közös titkot rejt”. Dórának, az ambiciózus szálloda menedzsernek köszönhetően juthat el az olvasó a csodálatos Bali szigetére. Izgalmas, titokzatos és nem utolsósorban romantikus könnyed nyári olvasmány, melynek biztos, hogy a bőröndben a helye! És ha tetszett következő utunk során jöhet a történet folytatása, az Eper reggelire.
Mindig is rajongtam a thai gasztronómiáért és vonzott a távol-keleti kultúra. Aki viszont egyelőre nem osztozik velem ebben az érzésben, de mégis „jegyet vált” a Bangkok tranzitra azt követően már biztos, hogy fog! A regény hét főszereplőjét valamilyen furcsa és titokzatos módon pont egyszerre sodort az élet a forró és egzotikus thai fővárosba, ahol minden megtörténhet… Ezért meg is történik. A főszereplők teljesen különböző életútja itt végül összefonódik, miközben az olvasó észre sem veszi, de bejárta egész Bangkokot, megismerte annak gasztronómiáját és átélte a perzselő hőségben zajló, izgalmas Európától távoli forgatagot.

És ha már gasztronómia, a Recept a szerelemhez, biztos meghozza az étvágyunkat utazásunk során a helyi specialitások kipróbálásához, vagy, hogy éppen főzzünk valami különlegeset otthon akár a családnak, barátoknak vagy csak szimplán saját örömünkre. A történetben egy fiatal szingli lányt beválogatnak egy több napos vidéki főzőversenyre, ahol a leselkedő kamerák kereszttüzében persze beleszeretnek egymásba egy híres mesterszakáccsal, aki természetesen egyben zsűri tag is. Ármány, szerelem, rivalizálás, titkok és közben sok-sok ínycsiklandó recept a sorok között.

Persze, ha valaki inkább kalandra és több izgalomra vágyik nem feltétlen a romantikus regényeknek hagy helyet a bőröndben. A Goldy és a svédasztalos gyilkosság egy könnyed csajos krimi, ahol Goldy az elvált, kamasz fiával élő kétségbeesett nő, megvalósítja álmát és elindítja saját partiszerviz vállalkozását. Egy rejtélyes haláleset és egy ételmérgezés miatt azonban, majdnem csődöt mond, így nincs más választása, mint hogy kezébe vegye az ügyet. Az idegesítő ex-férj mellett szerencsére a nyomozást felügyelő rendőrben van valami, ami megragadja Goldyt. Gyilkosság, rejtély, humor megfűszerezve egy kis romantikával, ötcsillagos receptekkel, kell ennél több?
Itt a nyár, utazzunk, olvassunk, hogy, képzeletben is eljuthassunk különleges helyekre, én biztos, hogy Bangkokba „repülök” idén nyáron is az új bővített kiadás újraolvasásával.