Szállásajánló,  Utazás

CHECK-IN: 7 nem mindennapi hotel, amitől eláll a lélegzeted

Megosztom

Szeretem a Tripadvisor által összeállított listákat. Különösen azokat, amik nem a szokványos legszebb hotel, legszebb város kategóriában futnak. Pár hete furcsa, szokatlan, olykor mókás hoteleket mutattak be. Ezt a listát itt megnézheted, ha még nem láttad volna. Ezek közül kedvencem a Colosseumot mintázó német hotel. 

Ha megfordulna a fejedben, hogy a megszokottól eltérő, olykor meghökkentő szálláshelyen hajtsd álomra a fejed utad során, a Quirky Hotels oldalán foglalhatsz magadnak szobát. Összesen 207 szálloda közül választhatsz Andorrától Zambiáig.
Igazi csemege az oldal, leírni sem merem, mennyi időt bóklásztam rajta. Egyik kedvencem Gombóc Artúr számára is maga a földi paradicsom lenne, a Csoki Hotel. Bármily meglepő nem Svájcban vagy Belgiumban van hanem Angliában és 13 különböző, csoki tematikájú szobával várja a vendégeket. A szoba árában a napi csokiadag is benne van. 🙂 Természetesen egy workshop-on mi magunk is megtanulhatjuk a belga bonbonkészítés csínját-bínját.

Nem találok más magyarázatot, mint hogy a britek nem szeretnek utazni, de a perui láma farmtól mongol jurtáig szinte bárhol megszállhatunk Angliában.

A brit humor nem hazudtolja meg magát, úgy kellett figyelnem, hogy a listámra ne csak angol hotelek kerüljenek, de a “Ház a felhők között” nem maradhatott ki.

Fotó: Draconiansleet by Flickr.com
Nem kell elhagynunk Európát akkor sem, ha egy beduin sátorban akarunk megszállni, Spanyolországban megtehetjük ezt. És persze ne  feledkezzünk meg arról sem, hogy egy kis afrikai hangulatért elég a Bükkig utaznunk! 😉
La joya de cabo de gata nijar2
Ha szeretjük a sci-fit és a jövőben játszódó filmeket, akkor a lengyel Blow Up Hall 5050 futurisztikus luxus szállodában a helyünk.


Blow Up Hall Poznan” autorstwa MOs810Praca własna. Licencja CC BY-SA 3.0 na podstawie Wikimedia Commons.

A Gyreum Írországban maga az ÖKOHOTEL. Egy hegy tetején várja a természet kedvelőit, zöld színe szinte beleolvad a környezetébe.

A sort hosszan folytathatnám még a barlangban kialakított, járművekből átépített, különleges hangulatú és építészeti megoldású szálláshelyekig. Neked melyik a kedvenced?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..