Biztonság utazáskor,  Utazás családdal,  Utazás gyerekkel

Így lesz biztonságban az autóban alvó gyermeked: NapUP fejtámasz

Készítettem egy felmérést arról, te mit teszel, hogy biztonságban legyen az autóban alvó gyermeked? Őszintén szólva nem lepődtem meg a kapott visszajelzéseken,
engem is ugyanezek a kételyek foglalkoztattak, mint téged/titeket. Jobb ha inkább hagyom előrebillenni a fejét? Mennyire kényelmes ez neki? Biztonságos, ha a gyerek fejét egy fejpánttal rögzítem? Mi történhet egy baleset során vele? 

Ti mondtátok, avagy a kérdőív kiértékelése

A kérdőív alapján legtöbben semmit nem használtok, hogy megelőzzétek az előrebillenő gyerekbuksit. Inkább ti magatok igazgatjátok a gyerkőc fejét, ha már nagyon kényelmetlennek tűnik a póz. Néhányan használtok nyakpárnát vagy valamilyen fejpántot, páran egyéb házi praktikákkal próbálkoznak pl. összehajtogatott pelussal támasztják ki a gyerek fejét. Tök jó hogy, vannak már olyan gyerekülések is, amelyek olyan mértékben hátradönthetőek, amelyekben ez nem probléma.

Nagyon határozott elképzelésetek van arról, hogy milyen elvárásoknak kell egy fejtámasznak/fejpántnak megfelelni: legyen kényelmes, biztonságos, tisztítható és állítható méretű. Persze nem elhanyagolható szempont, hogy bőrbarát és könnyen kezelhető legyen. Ha ráadásul jól is néz ki, akkor verhetetlen. 🙂

Külön hála és köszönet azoknak, akik vették a fáradtságot és a saját tapasztalataikat, praktikáikat is megosztották. Ezekből is válogattam néhányat. Ismerős valamelyik neked is?

“Próbáltam már sok mindent, de egyik sem volt az igazi. A fejpánt lecsúszik, a biztonsági övre tehető kispárna nem jó, mert pont a másik oldalra dől a feje, a nyakpárna meg kiesik, és óriási. Na és az sem utolsó szempont, hogy a kislányom egyiket sem viseli el, közelharcot kellett vívni mindegyik kipróbálásánál…”

“Igazából ez örök probléma. Mi próbáltuk a nyakpárnát de ugyanúgy előre billent a feje. Fordítva jobb, így nem csúszik ki a lyukon, megtámasztja az állát. Gondoltam odagumizom a fejét,de belegondolva kicsit drasztikus,így elvetettük. ☺”

“Nekünk még csak annyi a praktika, hogy direkt dönthető ülést vettünk hogy ha elalszik a gyerek alvó pozícióba lehessen dönteni így így is biztonságos menet közben.”

“Ha előrebillen a feje, próbálom megigazítani, úgy, hogy közben aggódom, nehogy felébresszem. Nem egy bevált praktika :(”

“Pajzsos gyerekülésünk van, ebben csak a pajzsra hajtja rá a fejét, ha elalszik, talán kevésbé lóg. De így sem mindig sikerül túl kényelmes pózt felvennie.”

NapUp fejtámasszal biztonságban tudhatod az autóban alvó gyermeked

Úgy tűnik megtaláltam az ideális megoldást, amely választ ad a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Hosszasan tépelődtem én is, mielőtt letettem a voksomat a NapUp fejpántok mellett.

autóban alvó gyermeked

Mi győzött meg?

Az aggodalmak között leggyakrabban az vetődött fel, hogy te sem örülnél neki, ha a fejedet leszorítaná valaki, ezért nem tartod jó ötletnek a fejpántot. A legnagyobb félelem pedig az volt, hogy a fejpánt lecsúszhat a gyermek nyakára, ezzel fulladást okozva. Kapható olyan termék, amely kapcsán ezek a kérdések bennem is megfogalmazódtak.

A NapUp azonban teljesen másképp működik. A NapUp fejtámasz, nem szorítja hátra a gyermek fejét az autósüléshez, a gyermek feje szabadon mozoghat, de előrebillenni nem tud. És nem tud a gyermek nyakára sem lecsúszni a pánt, hiszen a fejtámlához kell rögzíteni. A termék használatáról készült videó meggyőző:

Másik parám, hogy mi történhet egy esetleges baleset során? Mikor van nagyobb veszélynek kitéve a gyerekem, ha lóg a feje vagy ha fejtámaszt használok? A gyártó számos biztonsági tesztet elvégeztetett és megszerezte mind az európai, mind az amerikai biztonsági tanúsítványokat. A teszteket az elismert US CALSPAN laboratórium végezte el és értékelte ki, az a cég, aki az összes kiváló minőségű, márkás autósüléseket teszteli, autósüléseket, újszülött hordozókat és magas hátú ülésmagasítókat. Az Amerikai Állami Biztonsági Hatóság kimondta (és le is írta), hogy a NapUp semmilyen módon nem befolyásolja vagy módosítja az autósülés védelmi funkcióit egy esetleges ütközés során. 

És még néhány jó hír! A NapUp mindamellett, hogy kényelmes és biztonságos, könnyen felszerelhető, bőrbarát és mosható. Ezeket a tulajdonságok voltak a legfontosabbak számotokra, ugye? 🙂

Ha kitöltötted a kérdőívet és megadtad az e-mail címed, akkor nézz be a postaládádba. Ha még nem töltötted ki, akkor sem késő, még megteheted, minden visszajelzést szívesen veszünk. Itt találod a kérdőívet: https://bit.ly/kerdoiv_fejtamasz.

A NapUp már kapható az Útipoggyász webáruházban is, ha felkeltette az érdeklődésedet, amit eddig olvastál róla, nézd meg alaposabban! Tudd biztonságban az autóban alvó gyermeked!—-> IRÁNY A WEBÁRUHÁZ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..