Ajándék ötletek utazóknak

6+1 karácsonyi könyvajánló

Megosztom

Ma korán érkeztem egy találkozó helyszínére. Nincs is kellemesebb dolog ilyenkor, mint nézelődéssel elütni a rendelkezésre álló időt. Mondanom sem kell, hogy egy könyvesboltba vettettem be magam és képzeletben már el is készítettem az alábbi kívánságlistát. 🙂

1. Henry Gidel: Coco Chanel
Az első könyv, amin megakadt a szemem, Coco Chanel életrajzi könyve volt. Coco sokak példaképe, csodálatraméltó asszony, hihetetlen gazdag életművel. Sokkal több, mint divattervező. A modern, felszabadult, elegáns és dinamikus nő szimbóluma.Tartós divattá tette a rövid szoknyát, a „kis fekete ruhát”, a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legnépszerűbb parfümjét. (forrás: Wikipédia)
2. Donald P. Ryan: Ókori Egyiptom napi öt debenből
Az ókori Egyiptom gyerekkori kedvenc, megszámlálhatatlan történelmi regényt olvastam erről a korról. A szobám falát bekeretezett papiruszképek díszítették. A könyv egy teljesen új aspektusból mutatja be ezt a csodás időszakot. Az utazó valódi időutazáson vehet részt a fáraók birodalmában. Végigutazhatunk Nagy Ramszesz Egyiptomán, hajózhatunk a Níluson, meglátogathatjuk Thébát és Memphiszt, részt vehetünk karnaki és luxori ünnepségeken. A könyv ráadásul most még akciós is!
3. Karen Blixen: Volt egy farmom Afrikában
Bár a filmes változatot többször is láttam. (Ki ne ismerné az Oscar-díjas filmet a jóképű Robert Redforddal a főszerepben?) A könyv napjainkig az egyik legszebb bemutatása Fekete-Afrikának.
4. Márai Sándor: Budán lakni világnézet
Mióta elvégeztem az idegenvezető tanfolyamot sokkal jobban érdekel Budapest története, olyan könyveket, cikkeket veszek észre, ami mellett azelőtt elmentem volna. Márai írásait nagyon szeretem, de ezzel a könyvvel most találkoztam először. Újabb időutazáson vehet részt a kedves olvasó, ezúttal a XX. század első felének Budáját ismerhetjük meg Márai szemével.
5. Dallos Sándor: A nap szerelmese – Aranyecset
A kétkötetes könyv Munkácsy Mihály regényes életrajza, szüleim könyves polcán ott áll évek óta, de eddig kimaradt. Most már hivatalosan is felkerült az elolvasandók listájára. 😉

6. Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Ezt a nőktől nőknek szóló könyvet a borról már a megjelenése előtt kinéztem magamnak. Van benne szó a borrégiókról, a borok típusairól, a fröccsökről és arról is milyen ételhez milyen bort válasszunk. Ráadásul most 2+1 akcióban kapható! 🙂

+1 Kis utazók nagy könyve
A Lonely Planet gyereknek szóló kiadása 200 országról tartalmaz érdekességeket, “tuti úti tippeket”. Jó volt kézbe venni, mert már neten kinéztem. Nagyon önző dolog lenne megvenni a lányomnak? 😉 Ja és most féláron van!

Kellemes válogatást!

karacsonyi-ajándékötletek-utazóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..