Vitathatatlan, hogy eljött a pár napos városlátogatások ideje. Nyilván te sem hulla fáradtan és csalódottan szeretnél hazaérkezni Rómából, Párizsból vagy épp Londonból. Ha az utazás tervezésénél odafigyelsz néhány apróságra, biztosan lesz időd mindent megnézni, amit szeretnél és még élvezni is fogod.

1. Válassz a látnivalókhoz közel eső szálláshelyet!
Természetesen ezek a helyeken a szoba ára magasabb, mint egy külvárosi kerületben. De ne feledd, az idő pénz! És a hosszabb utazás is több költséggel járhat. Mennyivel kellemesebb reggeli után közvetlenül a belvárosban sétálgatni, mint felszállni a munkába igyekvő helyiektől zsúfolt tömegközlekedési eszközre… Ha a várost esti pompájában is meg szeretnéd ismerni, netalán éjszakai szórakozásra vágysz, nem kell az utolsó buszhoz alkalmazkodnod vagy késő este kellemetlenkedő útitársaktól tartanod.
2. Utazz kézipoggyásszal!

Több érv is amellett szól, hogy mindössze egy kézipoggyásszal utazz. Egyrészt nem kell attól tartanod, hogy feladott poggyászod tőled több ezer kilométerre landol, másrészt a repülőtéren is gyorsabban túlesel a check-inen.
3. Készíts sétaútvonalakat!
Tervezd meg előre, hogy mi mindent szeretnél megnézni és keresd meg térképen a legoptimálisabb útvonalat. Gugli is jó barátod! Keress rá a város turisztikai oldalára, ott biztosan találsz 1-2-3 napos programjavaslatokat a legfontosabb látnivalókkal. Ilyesmire gondolok, mint amit Prágába javasol a helyi turisztikai hivatal. Számolj kávé és ebédszünetekkel is, hogy ne legyen megerőltető a program és valóban élvezd.
4. Utazz minél kevesebb átszállással!

Lehetőség szerint válassz közvetlen járatot vagy maximum egy átszállást. Most mondhatod, hogy megint a drágább megoldásra ösztönözlek. De gondolj csak bele, hogy mennyit hasznosan eltölthető időt pazarolsz el a repülőtéren, míg a csatlakozó járatra vágysz. Arról nem is beszélve, hogy a késésből vagy járattörlésből adódó időveszteség teljesen felboríthatja az eredeti terveidet!
5. Csomagolj okosan!

Ne feledd, csak egy kézipoggyász áll rendelkezésedre! 🙂 Válassz egymással jól kombinálható ruhadarabokat és gondolkozz réteges öltözködésben! Minden évszakban jól jöhet egy kendő! Magadra terítheted a repülőn, nyáron a válladra dobhatod, ha egy templomot szeretnél meglátogatni és hűvös időben kellemesen melegít.