Kézippoggyász,  Praktikus pakolás

5 meglepő dolog, amit felvihetsz a repülőre

Ma egy utazós csoportban egy hölgy felháborodottan írta, hogy a repülőtéren elvették tőle az üdítős üveget és nem vihette magával a fedélezetre. Mondanom sem kell, perceken belül kapott hideget, meleget egyaránt. A középkorú hölgy nem gyakori utazó, nem ismerte az évek óta érvényben lévő repülős utazásra vonatkozó szabályokat, indulás előtt azért illett volna tájékozódnia. Az eset kapcsán eszembe jutott, hogy régebben olavstam egy összeállítást olyan meglepő dolgokról, amiket felvihetsz magaddal a repülőre, pedig eddig eszedbe sem jutott. 😉

 repülős utazásra vonatkozó szabályok

5 dolog, amit felvihetsz a repülőre pedig nem is gondolnád

Aki nagyvonalakban ismeri a szabályokat tudja, hogy az olló bizony a tiltott dolgok listáján szerepel. Így, ha utazás alatt is kézműveskedni szeretnél, kedvenc szabász ollódat jobb, ha otthon hagyod. Kezdj el inkább kötni, a kötőtűdet ugyanis magaddal viheted. Kevésbé szúr szemet, ha fából vagy műanyagból készült eszközöket választasz.

Eddig talán nem jutott eszedbe korcsolyát magaddal vinni utazáskor és nyilván az meg sem fordult a fejedben, hogy a kézipoggyászba csomagold. Ha jövő télen a Hyde Parkban szeretnél korcsolyázni, nyugodtan viheted a saját korcsolyádat. Arra ügyelj, hogy egy külön cipőtárolóba is betedd és legyen rajta élvédő!

Imádod a hógömböket és eddig csak azért nem vásároltál szuvenírbe senkinek mert attól féltél, hogy ott kell hagynod a reptéren? Megnyugtatlak, ha a hógömb kisebb egy teniszlabdánál, a benne lévő folyadék biztosan nem haladja meg az előírt 100 ml-t. Tedd átlátszó, újrazárható tasakba a biztonság kedvéért.

Elég morbidnak hangzik – a reptéri dolgozók már meg sem lepődnek az ilyen eseteken -, de magaddal viheted szeretted hamvait urnában. Valószínűleg kinyitni nem fogják, ám természetesen ezt is átvilálígtják, így nem célszerű fém urnát választani a szállításra.

Ha szereted a “felnőtt játékokat“, a kézipoggyászban szállított bilincset és ostort sem fogják tőled elkobozni. A helyedben azért meggondolnám, hogy kitegyem-e magam kínos pillantásoknak, amikor vadidegenek előtt előkerülnek a táskából. 😉

És végül jó ha azt is tudod, hogy a zselés cipőbetét több, mint 100 ml folyadékot tartalmaz, így nem tanácsos repülős utazáskor ilyet használnod.

Van a témához kapcsolódó sztorid? Osszd meg velünk!

Attól tartasz, hogy valamit otthon felejtesz, amire szükséged lesz utazás alatt? Netalán krónikus “túlpakoló” vagy? Töltsd le az ellenőrzőlistát, amivel stresszmentessé teheted a pakolást!


One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..