Ajándék ötletek utazóknak

4 új könyv a kívánságlistámon

Megosztom

Ugyan még itt tornyosulnak a Karácsonyra kapott könyvek és a szintén ajándékba kapott könyvutalvány nagy részét is felhasználtam már, ennek ellenére újabb és újabb könyvek kerülnek a kívánságkosaramba. Így készült ez a lista emlékeztetőként magamnak és ajánlóként nektek. Így vagy úgy, mindegyik kötődik az utazáshoz. 😉
útikönyv

1. Velence útvesztői – Hét séta és egy város (Sediánszky Nóra)

Kedvenceim a szokásostól eltérő, személyes hangvételű útikönyvek. Ez a kötet is ilyennek ígérkezik, ezért került fel a kívánságlistára. A könyv szerzője 7 sétán keresztül mutatja be szeretett városát, a legnépszerűbb látnivalóktól a turisták által kevésbé ismert helyekig. Külön plusz pont, hogy a könyvben a magyar vonatkozásokról is olvashatunk.

2. Kiharu, a simbasi Gésa (Kiharu Nakamura)

Az Egy gésa emlékiratai volt az első találkozásom a Gésák titokzatos világával. Emlékszem, egy szuszra kiolvastam, Ez a könyv egészen más élményt kínál, az írónő saját történetét meséli el, Gondolom kevésbé könnyed olvasmány, de a valódi, átélt élményeket tár elénk. Ettől tűnik számomra érdekesnek.

3. A végletek szigete (Andrea Hirata)

Az első magyarul megjelent indonéz regény is felkerült a beszerzendők listájára. Az egyik mesés és gazdag indonéz szigeten játszódó történet az író személyes élményein alapul és így nyerünk betekintést a “távoli indonéz sziget kannibál ősöket sem nélkülöző történelmébe, megismerteti népének egzotikus szokásait, különleges hiedelmeit.” Fordulatosabbnak ígérkezik, mint bármelyik klasszikus útikönyv. 😉

4. Toszkána – Utazik a család (Zsiga Henrik)

Toszkána a szívem (egyik) csücske. Ez a könyv már régebben felkeltette az érdeklődésemet. Sokkal jobban szeretem a magyar szerzők tollából származó úti leírásokat, mint az angolból fordított száraz útikönyveket (bár kétségkívül praktikus információkat tartalmaznak). Rendkívül olvasmányosnak tűnik, ugyanakkor hiánypótló a piacon, hiszen a családi utazás megszervezéséhez nyújt segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..