Tévhit #1

A legnagyobb tévhit, ami az egyedül utazókról az emberek eszébe jut, hogy magányosak. Ugyan házas vagyok, mégis bátran ki merem jelenteni, hogy ez tévedés. Nyilván vannak “gyenge” pillanataik, de ez is elhatározás kérdése. Őszintén szólva gyakran irigylem a függetlenségüket és azt kívánom, bárcsak világgá mehetnék. Egyedül.
Nem is beszélve arról hány új és érdekes emberrel ismerkedhetnek meg, míg úton vannak. Új barátságok születnek. Sőt sokan így találják meg a szerelmet is, egy másik utazó személyében. Egy közös szenvedély máris van. 😉

Tévhit #2

Az egyedül utazók mind a húszas éveik elején járnak. Igen persze, sokan kapják fel a hátizsákot az egyetem után és keresnek kalandokat mielőtt belevágnának a nagybetűs életbe. Valóban kevésbé okoz gondot számukra idegenekkel osztozni egy hostel szobán és jobban ki tudják használni az ingyenes lehetőségeket, vagy akár még munkát is vállalnak út közben, hogy finanszírozzák a további utazásokat.
Ugyanakkor egyre többen utaznak a már egzisztenciával rendelkező harmincon túliak vagy akár a friss nyugdíjasok. Mindkettőre tudok példát bőven.

Tévhit #3

A szinglik hónapokig vagy akár évekig utazgatnak. Valóban megengedhetik maguknak ezt néhányan. Felmondanak a munkahelyükön, eladják a lakásukat és ebből finanszírozzák az utazásikat. Sőt abból élnek, hogy utaznak. (Erről írt néhány napja Adventorous Kate a blogján.)

Nem mindenki ilyen bátor és inkább többször utazik, kihasználva a hosszú hétvégéket és ünnepeket. És a pár napos utazást is életre szóló élményként élik meg. Hozzáállás kérdése az egész. Vagy ezt már mondtam? 🙂

Képek:
2. On the road by Kate Ter Haar via Flickr [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)]
3. Girl on Tracks by Barta IV via Flickr [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)]