Utazás gyerekkel

15 tipp, hogy ne unatkozzon a gyerek az autóban

Olga, a szemfüles olvasó, észrevette, hogy a Facebook-on csak 10 tipp jelent meg az ígért 15-ből. Jövő héten indulnak Bulgáriába és fejtörést okoz nekik, hogyan érhetnék el, hogy ne unatkozzon a 2 gyerek az autóban a hosszú út alatt. Ugyan az elmúlt két hétben nem sikerült minden nap megosztani egy ötletet, ami nekünk bevált autós utazások alkalmával, most itt van egyben mind a .

10 tipp, hogy ne unatkozzon a gyerek az autóban

Ez az a 10 ötlet, amivel már találkozhattál, ha követsz Facebook-on is.

 1. Tablet
  Átlagos hétköznapokon nem támogatom a kockulást. Utazás alatt azonban lehet és kell is enyhíteni a szabályokon. Ismered a Bookr Kids mesealkalmazást? A  3 hónapos előfizetés pont kifutja a nyári szünet végégig. https://www.facebook.com/bookrkids/
 2. Utazós társasok
  Szerencsére nagy a választék a játékok piacán és számos klasszikus és modern társas úti változatát vihetjük magunkkal. Nekünk a praktikus Purple Cow mágneses társasai váltak be. A Torpedó és az Akasztófa az örök kedvenc.
 3. Rajztábla
  Egyaránt szeretjük a mágneses rajztáblát és a Crayola szárazon törölhető rajztábláját. Az utóbbihoz tartozó zsírkréták letörölhető feladatlapokhoz is tökéletesek.

  15 tipp, hogy ne unatkozzanak a gyerekek az autóban #3

  Rajztábla

  Egyaránt szeretjük a mágneses rajztáblát és a…

  Közzétette: Útipoggyász.hu – Webáruház tudatos utazóknak – 2017. június 3.

 4. Vizes alapú színező
  Ideális maszatmentes alkotás útközben. Hihetlen, mennyire leköti az óvodás korú gyerekeket az előbukkanó színes kép. Itthon is gyakran előkerül a polcról.
 5. Könyv
  Hálás vagyok, hogy mindkét gyerekem könyvrajongó. Így mindig van nálunk olvasnivaló, ha útra kelünk. Sajnos nem mindenki tud autóban olvasni. Ez egyelőre nálunk nem probléma.
 6. Rágcsa
  Bizony a hosszú utazás monotonitását némi rágcsával meg lehet törni. Kisebb adagokba kiporciózva készülök sós és édes verzióval, gyümölccsel. És persze ilyenkor előkerül olyasmi is, ami amúgy tiltólistán van.Egy finom és egészséges zabpelyhes keksz receptjét, ami nálunk nagy befutó, nemrég a Facebook-on is megosztottam.
 7. Szójátékok
  Ez inkább az iskoláskorúakkal kivitelezhető, egy kis kreativitással a kisebb ovisokat is bevonhatod, ha már ismeri a betűket. Mi legutóbb kiválasztottunk egy betűt és mindenkinek azzal kellett szavakat mondania.
 8. Hűtőmágnesek
  Egy kis fém sütis dobozba összegyűjtöttem a hűtőmágneseket itthon és vettem párat kifejezetten erre a célra. Daninak sokáig nagy kedvence volt a mágneseket a doboz tetejére újra meg újra „felragasztani”.
 9. Rejtvények, feladatlapok
  Bolti vagy házilag gyártott, nem számít. 
 10. Ki látja meg előbb?
  Nagyon klassz játék és kortalan. Mondani kell valamit (autó típust, közlekedési táblát, bármit, amit útközben az autóból láthattok) és az nyer, aki előbb észreveszi. Tavaly a Balatonra menet a gyerekek képtelen feladványnak vélték, amikor motorcsónakot mondtam az autópálya közepén. Végül egy új játék kerekedett belőle: ki tud több motorcsónakot megszámolni, mire célba érünk. 😉

+5 tipp, hogy ne unatkozzon a gyerek az autóban

Íme a maradék 5 tipp, ami az ígéret ellenére lemaradt.

 1. Számológép
  Ezt ugyan autóban még nem próbáltam, viszont tény, hogy Dani (4 éves) szívesen nyomogatja a számológépet hosszú percekig. Ha otthon működik, az autóban miért ne válna be? Sok helyet nem foglal, egy próbát megér.
 2. Zsákbamacska
  Szintén egy megvalósításra váró ötlet. Apró meglepetéseket kell egyenként becsomagolni és előre meghatározott szabályok szerint bontogathatják a gyerekek útközben. Pl. óránként vagy távolságtól függően minden 100 km után kibonthatnak egyet. Irány a 100 Forintos bolt!
 3. Ujjbábok
  Nem saját tapasztalat, ismerős mesélte és szuper ötletnek tartom. Ők ujjbábokkal játszanak el egy-egy történetet útközben. Ezzel két különböző korú gyerkőcöt is nagyszerűen le lehet foglalni, hiszen a nagytesó mesélhet a kicsinek. A kisebb gyermek pedig eljátszhat maga is a bábokkal.
 4. Gumifonás
  Szintén könnyű egy zacskónyi színes gumit magatokkal vinni. Kreatív kislányok útközben is alkothatnak. Az elkészült barátság karkötők a nyaralás alatt szövődő barátságok szép emlékévé válnak majd.
 5. Matrica
  Néha a legegyszerűbb dolgok működnek legjobban. Összegyűjtöttem az otthon fellelhető, össze-vissza kallódó matricákat egy zacskóba, vettem egy jópofa gyűjtőalbumot és nosza lehet ragasztgatni. Ugyanolyan jól működik, mint a mágnesek. Persze interaktív matrciás albumokat is találtok bőven. Nekem személy szerint a Panem Kiadó gondozásában megjelent angol nyelvű matricás foglalkoztatója nagyon bejön. Igazi multifunkciós, 3 az egyben kiadvány: matricás könyv, ismeretterjesztő angol nyelven, magyar nyelvű alkalmazással. 1-2 napon belül az Útipoggyász webáruházban is elérhető lesz. 

Nektek van bevált módszeretek a hosszú utazások túlélésére? Osszd meg velünk, hogy kiegészíthessem a listát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..