Akár teszik, akár nem, a szállodáknak nem éri meg egyedülálló utazóknak szobát kiadni. Az egyágyas felár olykor megduplázza az utazási költséget. Szerencsére számtalan más lehetőség létezik, ahol spórolhatsz.

Egyedül utazol? Így spórolhatsz a legtöbbet

1. Legyen rugalmas az utazási dátum

hat-25C3-25A1rid-25C5-2591napl-25C3-25B3

Minél kevésbé kötött, hogy mikor szeretnél utazni, annál nagyobb valószínűséggel találsz kedvezőbb árat.

2. Ne főszezonban utazz!

napoz-25C3-25B3sz-25C3-25A9kek-2Ba-2Bt-25C3-25B3parton

Míg a családosok többnyire az iskolai, óvodai szünetekben, ünnepek környékén tudnak utazni, neked nem muszáj akkor menned, amikor mindenki más is útra kel. Ha nem a főszezonban utazol nemcsak több szabad hely közül választhatsz, de az árak is sokkal kedvezőbbek lesznek.

3. Válassz olcsó úti célt!

Ne csak az utazás dátuma legyen rugalmas, hanem az úti cél is! Oda utazz, ahol olcsó! Iratkozz fel a légitársaságok hírleveleire és így lecsaphatsz a legkedvezőbb ajánlatokra!

4. Utazz kézipoggyásszal!

b-25C3-25A9ka-2Bk-25C3-25A9zipoggy-25C3-25A1sszal

Általában a kézipoggyász ingyenes a feladott csomaggal szemben, de azért itt is akad kivétel. A Wizzair például különbséget tesz kis és nagy kézipoggyász között. Utóbbiért természetesen fizetned kell.

5. Ne szállodában szállj meg!

Annyi más alternatív lehetőség létezik már. Nézz körül az Airbnb vagy a Coach Surfing oldalán! De legyél körültekintő, mert bármennyire is nagy hangsúlyt fektetnek a vendégek biztonságára, ennek ellenére történtek már a vendégek ellen elkövetett bűncselekmények. (Az egyik ilyen történetet a NYTimes oldalán elolvashatod angolul.)

Regisztrálj az Airbnb-re ezen a linken keresztül és még többet spórolhatsz! Több, mint 5 000 Ft kreditet kapsz, amit a következő utazásodnál már fel is használhatsz.

6. Spórolj az étkezésen!

streetfood

Nyilván nem utazás közben kell elkezdeni a soron következő fogyókúrát, de érdemes megtervezni, hogy hol fogsz enni. Keress kifőzdéket, amiket láthatóan a helyiek is kedvelnek. A street food nem csak olcsó, de menő is! A fő étkezés vacsora helyett az ebéd legyen, sok helyen délben olcsóbb a menü, mint este.

7. Használj ingyenes mobil applikációkat!

n-25C5-2591-2Bokostelefont-2Bnyomkos_ny-25C3-25A1r

8. Spórolj a belépőkön! 

m-25C3-25BAzeum-2Blondon

Londonban például a legtöbb múzeum ingyenesen látogatható. Más országokban a hónap adott napján spórolhatod meg a belépőt. Ilyenkor azért tömegre kell számítani!

9. Vegyél részt ingyenes városnéző sétákon!

tourists-915852_1280

10. Érdeklődj, hogy vannak-e ingyenes rendezvények a tartózkodásod alatt!

festival

11. Használd ki a városkártyák által nyújtott kedvezményeket!

+1. Mobilnet helyett használd ki az ingyenes WiFi lehetőségeket!

Ez azonban szintén nem veszélytelen. Olvasd el a szakértő tanácsát, hogyan védheted meg személyes adataidat!